Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019 15:14

Επαγγελματίες Εμπορικού Λιμένα Πρέβεζας: "Ο μέχρι πρότινος ψύχραιμος και με όραμα Πρόεδρος καταρρέει κάτω από το βάρος της ευθύνης του"

Επιστολή με την οποία σχολιάζουν την είδηση της παραίτησης του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και τη συνοδευτική επιστολή του, απέστειλαν οι επαγγελματίες του Εμπορικού Λιμένα Πρέβεζας.

Η επιστολή που υπογράφουν το Σωματείο Λιμενεργατών Πρέβεζας, ο Μεταφορικός Συνεταιρισμός Ιδιοκτητών Δ.Χ.Φ. Αυτοκινήτων Ν. Πρέβεζας «ΝΙΚΟΠΟΛΗ» ΣΥΝ Π.Ε., ο Μεταφορικός Συνεταιρισμός Δ.Χ.Φ. Αυτοκινήτων Φιλιππιάδας & Πρέβεζας Συν. Π.Ε. και ο Βασίλειος Σαρδελής – Ναυτικός Πράκτορας αναφέρει:

"Ύστερα από το νέο της παραίτησης του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και τη συνοδευτική επιστολή του, όλοι οι επαγγελματίες του εμπορικού λιμένα επιθυμούμε να παραθέσουμε τη γνώμη μας, αλλά και κάποια εύλογα ερωτήματα. Όχι εν είδει προεκλογικού show, όπως με στόμφο αναφέρει ο κύριος Συγκούνας. Ο μέχρι πρότινος ψύχραιμος και με όραμα Πρόεδρος καταρρέει κάτω από το βάρος της ευθύνης του και τη συνειδητοποίηση της ανικανότητάς του να φέρει σε πέρας το πολύ δύσκολο έργο του Διαχειριστή εκτός των άλλων του λιμανιού της πόλης μας. Αυτή του την ανικανότητα φυσικά την παραδέχεται και ο ίδιος μέσω ειρωνείας, αλλά την παραδέχεται.

1. Είναι μήπως σύμπτωση, που ο κος Συγκούνας δήλωσε παραίτηση μια ημέρα αφότου ανακοινώθηκε ότι θα γίνει δημοτικό συμβούλιο με κύριο θέμα το λιμάνι της πόλης μας, γνωρίζοντας ότι θα είμαστε παρόντες όλοι οι εκπρόσωποι του εμπορικού λιμανιού;

2. Επιπλέον, εφόσον το κλίμα ήταν τόσο αρνητικό απέναντί του, όπως αναφέρει, γιατί δεν έφυγε νωρίτερα; Πίστευε ότι θα έμενε ανεπηρέαστος; Πίστευε ότι δεν θα μιλούσε κανείς για όλα όσα γίνονται; Περίμενε πως θα αγνοεί πλήρως τους επαγγελματίες του εμπορικού λιμανιού και δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε συνέπεια; Είναι μάλιστα ο πρώτος πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου, που αρνείται δημόσια να συνομιλήσει με τους επαγγελματίες του εμπορικού λιμανιού με το πρόσχημα ότι "γνωρίζει τις απόψεις μας". Ή αυτή του η δήλωση άνηκε στα πλαίσια της "μοναδικής αλήθειας" που μόνο αυτός γνώριζε και τη μοιράζονταν αποκλειστικά μέσω προσωπικών επιστολών; Για θέματα που αφορούν ΟΛΗ την πόλη.

3. Αναρωτιόμαστε αν ο κύριος Συγκούνας κατανόησε ποτέ τη σημασία της ευθύνης, που είχε όταν αναλάμβανε τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Σε μια περίοδο, που είναι να παρουσιαστεί το νέο Master Plan.

4. Στη μακροσκελή επιστολή του, δεν είδαμε καμία αναφορά, καμία απάντηση για τα θέματα λειτουργίας του εμπορικού λιμένα:

  •  Την πιστοποίηση ISO, που έχει λήξει από το Σεπτέμβριο και υπήρχαν γραπτές ειδοποιήσεις από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας για παύση εργασιών.
  •  Για τη φύλαξη, που εκκρεμεί εδώ και έναν χρόνο.
  •  Για την εικόνα παραίτησης του εμπορικού λιμανιού (λακκούβες, κομμένα προστατευτικά λάστιχα, και γενικότερες ελλείψεις).

Τελικά, η πλήρης αδιαφορία του είναι μέρος κάποιας τακτικής;

5. Άλλο ένα ερώτημά μας είναι γιατί ο κύριος Συγκούνας, ενώ έχει μια τόσο σημαντική θέση, του Διαχειριστή του λιμανιού της Πρέβεζας, που μόνο στο εμπορικό λιμάνι ζούνε εκατό οικογένειες και είναι ο βασικός κρίκος ολόκληρης της βιομηχανίας και της οικονομίας της Ηπείρου, συνεχίζει να βλέπει το κλαδί ενός δέντρου, ούτε καν το δέντρο και όχι το δάσος, που απλώνεται μπροστά του; Προφανώς γιατί το δάσος δεν το αντιλήφθηκε ποτέ, παρότι εμφανίστηκε πριν δύο χρόνια με όραμα για το τι θέλει να πετύχει όταν αναλάμβανε τη συγκεκριμένη θέση από το προηγούμενο προεδρείο, που έκανε μόνο αρχειοθέτηση (όπως με στόμφο αναφέρει στην επιστολή του); Γιατί προσπαθεί ο κύριος Συγκούνας να «φωτογραφίσει» έναν μόνο επαγγελματία του εμπορικού λιμένα, όταν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ήμασταν εκπρόσωποι όλων των επαγγελματιών; Μήπως ξέχασε ότι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση οι περισσότεροι επαγγελματίες βγαίναμε αγανακτισμένοι από το χώρο συνεδρίασης; Επειδή είχε μόλις αλλάξει μια βασική απόφαση για την τύχη του λιμανιού της πόλης μας, χωρίς να ρωτήσει κανέναν; Αναφέρεται σε «ομόφωνα ειλημμένες αποφάσεις του Δ.Σ.», αλλά τότε άλλαζε μια απόφαση του προηγούμενου Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου, που είχε μόλις αναρτηθεί κάποιους μήνες πριν και το οποίο συνέβαλε σε μια ισορροπημένη ανάπτυξη των τριών χρήσεων του λιμανιού της Πρέβεζας. Το μόνο, που είχε να κάνει ο κύριος Συγκούνας ήταν να βασιστεί σε αυτή την απόφαση και να προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη διαγωνισμού για την τροποποίηση του Master Plan.

Δυστυχώς, κύριε Συγκούνα, αντί να δημοσιοποιείτε όλες τις θέσεις σας, την πολιτική σας, καταλήγετε να γράψετε στην επιστολή παραίτησής σας πλέον, μια τόσο προσωπική κατάθεση, που δεν αφορά κανέναν. Η μάσκα έπεσε και εμφανίστηκε ο ανήμπορος άνθρωπος, που κατέρρευσε από το κενό της πολιτικής του. Αντί να αναζητάτε αιμοδιψή βαμπίρ, θα προτιμούσαμε να κάνετε μια προσωπική υπέρβαση και η αυτοκριτική, όπως λέτε ότι κάνετε, να μην γινόταν με τόσο προσωπικά σχόλια άνευ ουσίας για ένα θέμα, που αφορά ΟΛΗ την πόλη.

Ζητάμε μια σοβαρή αντιμετώπιση, ζητάμε ανθρώπους με δύναμη, που θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα βοηθήσουν την πόλη μας. Όχι θολούς πολιτικούς, που κρύβονται όταν είναι να γνωστοποιήσουν τις πολιτικές και τις δράσεις τους. Αλλά και να λιποψυχούν όταν καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες των πράξεων τους, ακόμα και όταν δεν προέβησαν σε πράξεις ή και έργα εν τέλει.