Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019 12:55

Πέτρος Δούκας: “Για το λιμάνι της Πρέβεζας υπάρχουν τεράστια επενδυτικά κεφάλαια που είναι έτοιμα να έρθουν”

Σημαντικές επισημάνσεις για την ανάπτυξη του λιμένα της Πρέβεζας, έκανε ο πρόεδρος της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου ICC, Πέτρος Δούκας. Ο πρώην Υπουργός Οικονομίας σε ομιλία του σε Αναπτυξιακό Συνέδριο στην Πελοπόννησο, που οργανώνεται από την εφημερίδα «Πατρίς» στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, στην Αρχαία Ολυμπία, ανέφερε μεταξύ άλλων για την ελληνική οικονομία:

Εάν κάνουμε τα σωστά πράγματα, το πολύ σε 10 μήνες θα δούμε μία πραγματική οικονομική ανάφλεξη. Είναι μεγάλο το ενδιαφέρον των ξένων για την Ελλάδα γι' αυτό και πρέπει να αξιοποιήσουμε την επιχειρηματικότητα και τα κεφάλαια του ιδιωτικού τομέα.

Μέχρι στιγμής στη Μεσσηνία γίνεται μία κοσμογονία από πλευράς ξενοδοχείων, τα λιμάνια Θεσσαλονίκης και Πειραιά έχουν αρχίσει και παίρνουν τα πάνω τους, ενώ για τα λιμάνια του Κατάκολου, της Πάτρας, της Αλεξανδρούπολης, της Καβάλας, του Βόλου και της Πρέβεζας υπάρχουν τεράστια επενδυτικά κεφάλαια που είναι έτοιμα να έρθουν”.

Το ίδιο επανέλαβε και σε εκδήλωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), ο κ. Δούκας τονίζοντας: “... καταγράφεται τεράστιο ενδιαφέρον επενδυτών για την αξιοποίηση των περιφερειακών λιμανιών Πάτρας, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Ηρακλείου, Πρέβεζας και Βόλου, αλλά και για το σιδηρόδρομο και τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας”.