Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2012 04:23

Μήνυμα του Δημάρχου Πρέβεζας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες

Την ανάγκη να αγκαλιάσει σύσσωμη η κοινωνία με αγάπη και σεβασμό όλα τα άτομα με ειδικές ανάγκες, αποδεικνύοντας ότι η αλληλεγγύη εξακολουθεί να είναι το ισχυρό μας «όπλο» ενάντια στην αποξένωση και την μοναξιά, επισημαίνει ο δήμαρχος Πρέβεζας στο μήνυμά του με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Στο μήνυμά του ο κ. Μπαΐλης αναφέρει: "Σε μια εποχή που η κοινωνία μας δοκιμάζει την αντοχή της και την συνοχή της, υπάρχουν κάποιοι συνάνθρωποί μας που σηκώνουν το κεφάλι ψηλά, ορθώνουν το ανάστημά τους απέναντι στα προβλήματα και κάνουν την δική τους υπέρβαση αποδεικνύοντας σε όλους μας ότι η αναπηρία δεν είναι το τέλος αλλά μπορεί να γίνει η αρχή μιας νέας ζωής.

Η 3η Δεκέμβρη, η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, είναι μόνο η αφορμή για να τιμήσουμε τους ανθρώπους αυτούς.

Οι αιτίες για να τους εκφράσουμε τον θαυμασμό μας είναι πολλές. Είναι το κουράγιο, η δύναμη και η αισιοδοξία με την οποία αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες , ξεπερνούν τα προβλήματα και δίνουν σε όλους μας μαθήματα μεγαλείου ψυχής. Τα άτομα με Ειδικές Ανάγκες ανήκουν στις ομάδες εκείνες που βιώνουν με τον πιο οδυνηρό τρόπο τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Και είναι χρέος όλων μας να σταθούμε δίπλα τους και να τους αποδείξουμε ότι δεν είναι μόνοι τους. Να αγωνιστούμε μαζί τους και να κάνουμε την 3η Δεκέμβρη, ημέρα διαμαρτυρίας και αγώνα για ίσα δικαιώματα στην ζωή.

Να τους δώσουμε το δικαίωμα να κάνουν όνειρα για το μέλλον. Το δικαίωμα που κάποιοι προσπαθούν να τους στερήσουν στο όνομα της οικονομικής κρίσης .

Aντίθετα η κοινωνία μας θα πρέπει να αγκαλιάσει έμπρακτα με αγάπη και σεβασμό τους ανθρώπους αυτούς αποδεικνύοντας ότι η αλληλεγγύη εξακολουθεί να είναι το ισχυρό μας «όπλο» ενάντια στην αποξένωση και την μοναξιά στην οποία κάποιοι προσπαθούν να καταδικάσουν τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες".