Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019 13:02

Επιδιώκεται συνάντηση με Φάμελλο για να ρυθμιστεί το μείζον πρόβλημα της απομάκρυνσης του αμίαντου από τον Ωρωπό Πρέβεζας

Προσπάθειες να προγραμματιστεί ένα ραντεβού στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μέσα στο Μάρτιο και ειδικότερα με τον αναπληρωτή Υπουργό Σωκράτη Φάμελλο, καταβάλλει η δημοτική αρχή Πρέβεζας, ώστε να βρεθεί κάποιο λύση στην απομάκρυνση των αμιαντοκατασκευών από τον Ωρωπό της Δ.Ε. Λούρου του Δήμου Πρέβεζας, αλλά και από το στέγταστρο ελεννίτ στο δημοτικό στάδιο Πρέβεζας “Αθανασία Τσουμελέκα”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε ήδη πριν από λίγες ημέρες μία επικοινωνία με το ΥΠΕΝ και υπάρχουν βάσιμες ελπίδες πως θα κλειστεί το ραντεβού για το ζήτημα αυτό.

Το Μάιο του 2018 το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα που στήριζε την επιστολή-ψήφισμα των κατοίκων και των συλλόγων του Ωρωπού, για την απομάκρυνση του αμιάντου και την αντικατάσταση των στεγάστρων, ενώ ο Δήμαρχος Χρήστος Μπαϊλης είχε δεσμευθεί να καταβάλει προσπάθειες ώστε να βρεθεί χρηματοδοτικό εργαλείο, προκειμένου να ενταχθεί η απομάκρυνση των στεγάστρων μέσα σε κάποιο πρόγραμμα (ΕΣΠΑ κλπ), σε συνεργασία πάντοτε με την Περιφέρεια, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι κάτοικοι.

Τον Ιούλιο του 2018 ο Δήμαρχος έστειλε επιστολή προς τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο, στο οποίο του ανέφερε το ιστορικό του θέματος, σημειώνοντας πως σήμερα εξακολουθούν 140 κατοικίες να έχουν ελλενίτ (αμίαντο).

Στην επιστολή του ο κ. Μπαΐλης ανέφερε τη μελέτη του ΙΓΜΕ από την οποία προέκυψε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα το οποίο με την πάροδο των ετών επιδεινώνεται και ζήτησε την παρέμβαση του κ. Φάμελλου για την επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος, που αφορά τόσο την απομάκρυνση των ελλενίτ με όρους ασφαλείας από ειδικά συνεργεία με τη σωστή διαδικασία όσο και την αντικατάσταση των στεγών είτε με την κάλυψη του κόστους που απαιτείται είτε με την ένταξη των εργασιών σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα όπως το Πράσινο Ταμείο.