Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019 15:38

Σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση της Αγγελικής Πεπόνη – Ποινική Δίωξη για ανθρωποκτονία άσκησε η Εισαγγελία

Νέα τροπή παίρνει η τραγική υπόθεση του μυστηριώδους θανάτου της Αγγελικής Πεπόνη στην Πρέβεζα, καθώς όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η Εισαγγελία Πρέβεζας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία, κρίνοντας ότι υπάρχει αξιόποινη πράξη.

Το γεγονός επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο atpreveza.gr, ο δικηγόρος της οικογένειας Πεπόνη, Άγγελος Πεπόνης μιλώντας στην ιστοσελίδα μας:

Έχει ασκηθεί ποινική δίωξη αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Αν είναι κατά αγνώστων ή κατά συγκεκριμένου προσώπου, δεν έχω τη βεβαιότητα να το πω. Νομίζω ότι είναι κατ' αγνώστων, με μία επιφύλαξη.

Αφού ασκήθηκε η ποινική δίωξη, διαπιστώνεται πλέον αξιόποινη πράξη. Υπάρχει διαπίστωση και χαρακτηρισμός ότι αποτελεί ανθρωποκτονία.

Το επόμενο βήμα είναι να διερευνηθεί σε επίπεδο ανακριτικό τι έχει γίνει και ποιος το έχει κάνει. Ένα βήμα πιο πέρα.

Είναι σημαντική εξέλιξη, γιατί μέχρι στιγμής δεν είχαμε ποινική δίωξη, αλλά προκαταρκτική εξέταση. Σημαίνει ότι ο Εισαγγελέας διαπιστώνει αξιόποινη πράξη και τη λέει ανθρωποκτονία από πρόθεση. Άρα υπάρχει εγκληματική ενέργεια χαρακτηρισμένη από τον Εισαγγελέα.

Θα έρθω άμεσα κι εγώ στην Πρέβεζα. Είχαμε κάνει ενέργειες στην προκαταρκτική εξέταση με δύο υπομνήματα. Προς το παρόν θα προχωρήσει η διαδικασία και θα κάνουμε τα προβλεπόμενα κατά τη διάρκεια της ανάκρισης”.

Θυμίζουμε ότι έπειτα από το αποτέλεσμα των εργαστηριακών εξετάσεων (ανακοινώθηκαν επίσημα στις 22/10/2018), που διενεργήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Βιολογικών και Βιοχημικών Εξετάσεων και Αναλύσεων της Δ.Ε.Ε. και “έδειξαν” ότι το ανθρώπινο κρανίο που βρέθηκε στη Βιομηχανική Περιοχή της Πρέβεζας την 14/10/2018, ανήκει στην Αγγελική Πεπόνη, της οποίας η εξαφάνισή της είχε δηλωθεί στις 16/6/2010 στο Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, η Εισαγγελία Πρέβεζας είχε προχωρήσει στην ανάσυρση του φακέλου της υπόθεσης από το αρχείο και την έναρξη προκαταρκτικής εξέτασης.

Τώρα πλέον η υπόθεση περνά στο στάδιο της Ανάκρισης.