Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019 14:02

Θα προκηρυχθεί θέση μόνιμου γιατρού στην καρδιολογική κλινική του ΓΝ Πρέβεζας σύμφωνα με ενημέρωση του διοικητή

Εξέλιξη στην προβληματική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην καρδιολογική κλινική του ΓΝ Πρέβεζας (δείτε ΕΔΩ), σημειώθηκε τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με ενημέρωση που έκανε ο διοικητής του Νοσοκομείου Μίλτος Παππάς στους δημοσιογράφους.

Ο κ. Παππάς ανέφερε:

Αναφορικά με το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με την καρδιολογική κλινική θα ήθελα να πω τα εξής: Από την 1/1/2019 έπαψαν να είναι 4 γιατροί που καλύπτουν εφημεριακά όλες τις ημέρες. Έμειναν 3 αυτή τη στιγμή. Δύο επιμελητές και ένας επικουρικός, επιμελητής επίσης. Μου ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι η κα Σακκά μάλλον οριστικά μεταφέρει τη θέση της στη Λευκάδα και έγινε πραγματικότητα κάτι τέτοιο.

Σήμερα το πρωί εγώ έστειλα αίτηση από τη μεριά μου να προκηρυχθεί οργανική θέση και προκηρύσσεται στην επόμενη προκήρυξη -με διαβεβαίωσαν, απλώς περιμένω το χαρτί- ότι θα είναι μέσα σε αυτή και το Νοσοκομείο Πρέβεζας. Να καλυφθεί η κενή οργανική θέση που αφήνει η κα Σακκά και θα καλυφθεί σε βαθμό Επιμελητού Β'.

Από την προηγούμενη εβδομάδα έχουμε στείλει πίνακα πρόσληψης επικουρικού ιατρού στην καρδιολογική. Είναι ένας γιατρός επικουρικός, που δηλώνει ως δεύτερη προτίμηση την Πρέβεζα. Ελπίζω να ανταποκριθεί θετικά. Δεν έχουμε άλλες επιλογές. Δεν υπάρχει άλλος επικουρικός που να θέλει να έρθει στην Πρέβεζα.

Παρ' όλα αυτά όμως, σε 24 ώρες προκηρύξαμε θέση. Είναι τρεις γιατροί αυτή τη στιγμή. Δυστυχώς θα κάνουν μία-δύο εφημερίες παραπάνω το μήνα. Ζητήσαμε τη συνδρομή της 6ης ΥΠΕ και τη βοήθεια από το όμορο Νοσοκομείο της Λευκάδας. Είπαν ότι θα την έχουμε. Μέχρι τον άλλο μήνα θα προχωρήσει κι αυτό.

Θα ήθελα επίσης να ενημερώσω ότι σήμερα δεχθήκαμε επικουρικό ιατρό στη γυναικολογική κλινική και εντός των ημερών θα έρθει σε οργανική θέση γυναικολόγος. Άρα θα φτάσουμε τους 3 γιατρούς στη γυναικολογική, αριθμός ικανοποιητικός για εμάς. Την Πέμπτη αναλαμβάνει καθήκοντα η κα Ευαγγέλου η Νεφρολόγος και μαζί με τον κο Μποσιώλη από τον Ευαγγελισμό ενισχύεται και αυτή η κλινική”.