Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 12:47

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πρέβεζας για τους ελέγχους στο Εσπερινό ΕΠΑΛ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πρέβεζας διαπιστώνει, με έκπληξη, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και μεγεθύνεται μία διαδικασία ανώνυμων και επώνυμων καταγγελιών, σε βάρος συναδέλφων και σχολείων. Οι περισσότερες από αυτές τις καταγγελίες, αν όχι όλες, είναι γεμάτες με ανακρίβειες και υπερβολές και έχουν ως αποτέλεσμα να σπιλώνονται και να συκοφαντούνται συνάδελφοι και σχολεία, χωρίς σοβαρό λόγο. Όσοι καταθέτουν τέτοιου είδους καταγγελίες, συχνά υποκινούνται από προσωπικά και ιδιοτελή συμφέροντα και δεν αντιλαμβάνονται - ή τουλάχιστον υποκρίνονται πως δεν καταλαβαίνουν - ότι τη μεγαλύτερη ζημιά θα την υποστεί εν τέλει ο θεσμός του δημόσιου σχολείου. Ιδιαίτερα θα πληγούν εκείνες οι δομές, που έχουν συσταθεί για την κάλυψη ιδιαίτερων αναγκών και για να δοθούν νέες ευκαιρίες σε κοινωνικές ομάδες, που αποκλείστηκαν για διάφορους λόγους από την κοινωνία και την οικονομική πρόοδο.

Για τους λόγους αυτούς:

  • Ζητούμε από τις ελεγκτικές αρχές να διερευνούν εκείνες τις καταγγελίες, που στηρίζονται σε ουσιαστικές ενδείξεις για διάπραξη αδικημάτων και όχι σε απλές εικασίες.

  • Ζητούμε τη θεσμική διευκόλυνση της λειτουργίας των Εσπερινών Σχολείων από το Υπουργείο Παιδείας, με σκοπό την επιβίωση και την προσφορότερη λειτουργία τους.

  • Εκφράζουμε την υποστήριξή μας προς τους συναδέλφους, που έγιναν, χωρίς να ευθύνονται, θύματα πιθανής προσωπικής εμπάθειας και αντιπαράθεσης.

  • Διαβεβαιώνουμε σε όλους τους τόνους, ότι οι καθηγητές επιτελούν με υψηλή κοινωνική συνείδηση και αίσθημα ευθύνης τον δύσκολο και πολυεπίπεδο ρόλο τους ως λειτουργοί της δημόσιας εκπαίδευσης.

 

 

Ο Πρόεδρος                                                                                               Ο Γ. Γραμματέας

Λελοβίτης Παναγιώτης                                                                            Τσεκούρας Πέτρος