Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019 16:05

Διευκρινίσεις από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ζηρού για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων ΚΕΑ και του Επιδόματος Ενοικίου

Από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ζηρού εκδόθηκε η ακόλουθη διευκρινιστική ανακοίνωση σχετικά με την διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και του Επιδόματος Στέγασης, μέσω των Κέντρων Κοινότητας.

Αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α) υποβάλλονται υποχρεωτικά από τον ενήλικο υπόχρεο υποβολής φορολογικής δήλωσης ή τον σύζυγο του υπόχρεου φορολογικής δήλωσης εισοδήματος του νοικοκυριού.

Αιτήσεις για το Επίδομα Στέγασης (Ενοικίου) υποβάλλονται υποχρεωτικά από τον ενήλικο υπόχρεο υποβολής φορολογικής δήλωσης ή τον σύζυγο του υπόχρεου φορολογικής δήλωσης εισοδήματος του νοικοκυριού, στο όνομα του οποίου έχει συναφθεί το ηλεκτρονικό μισθωτήριο.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά στα Κέντρα Κοινότητας του Δήμου διαμονής του αιτούντα ο οποίος προσκομίζει στον εξουσιοδοτημένο υπάλληλο έντυπο συναίνεσης υπογεγραμμένο, με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής, από όλα τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού.Εξουσιοδοτήσεις γίνονται δεκτές μόνο σε περίπτωση που το άτομο δεν δύναται να προσέλθει το ίδιο λόγω προβλημάτων υγείας τα οποία μπορούν να αποδειχθούν με σχετικά ιατρικά έγγραφα από δημόσιο νοσοκομείο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τις διαδικασίες υποβολής των αιτήσεων, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ζηρού.

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ

ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ
48300 ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟ
ΤΗΛ.: 26830 32919
ΦΑΞ.: 26830 32808
EMAIL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.