Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 12:09

Προγραμματική σύμβαση στα “σκαριά” για το μεγάλο έργο της παράκαμψης της Φιλιππιάδας στην Καμπή

Τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Ηπείρου με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για δύο νέα μεγάλα οδικά έργα, ενέκρινε στη χθεσινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης.

Πρόκειται για την κατασκευή του τμήματος παράκαμψης Φιλιππιάδας για τη σύνδεση της πόλης της Πρέβεζας με την Ιόνια οδό (Καμπή- Γέφυρα Καλογήρου) για την οποία υπάρχουν δεσμευμένοι πόροι στο Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 και για την κατασκευή του οδικού τμήματος από Γέφυρα Πλάκας μέχρι τα Πράμαντα.

Θυμίζουμε ότι ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας Στάθης Γιαννακίδης υπέγραψε την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων τριών έργων της Περιφέρειας Ηπείρου με συνολικό προϋπολογισμό 8.200.000 ευρώ.

Μετά από το σχετικο αίτημα της Περιφέρειας Ηπείρου, χρηματοδοτήθηκαν ειδικότερα: Το έργο της Βελτίωσης και Αποκατάστασης του Οθωμανικού Τεμένους Ιμαρέτ της Άρτας, με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ, η Βελτίωση - Ασφαλτόστρωση του διανομαρχιακού δρόμου Άρτας-Ευρυτανίας (Τμήμα Αστροχώρι-Μεγαλόχαρη Δήμου Τετραφυλλίας / Β’ Φάση) με προϋπολογισμό 5.000.000 ευρώ, η Βελτίωση Αποκατάσταση της οδού Παράκαμψης Φιλιππιάδας με αφετηρία τον κόμβο Καμπής της Ιονίας Οδού, με προϋπολογισμό 2.200.000.