Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2012 00:24

Στον Περιφερειάρχη Ηπείρου το Δ.Σ. του συλλόγου υπαλλήλων Π.Ε. Πρέβεζας

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, είχαν χθες το μεσημέρι στα Ιωάννινα, το Δ.Σ. του συλλόγου υπαλλήλων Π.Ε. Πρέβεζας και το αντίστοιχο της Θεσπρωτίας, για να «μετρήσουν» προθέσεις και να συζητήσουν με τον Περιφερειάρχη, για τις εξελίξεις στο «μέτωπο» της αντίθεσης στο νόμο περί διαθεσιμότητας.

Υπάρχει το νέο δεδομένο, που είναι η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με ΦΕΚ Α 237, της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για τη διαθεσιμότητα, με την οποία θα τεθούν σε διαθεσιμότητα όλοι οι υπάλληλοι διοικητικού κλάδου, ΔΕ, με συμβάσεις αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου, καθώς σε αυτή τη φάση της διαδικασίας δεν μπορούν να διαπιστωθούν οι εξαιρέσεις. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν από τον κ. Καχριμάνη να συγκληθεί άμεσα το Περιφερειακό Συμβούλιο, κάτι που όμως δεν έγινε δεκτό.

Τα Δ.Σ. όλων των συλλόγων υπαλλήλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Ηπείρου, είχαν επίσης επαφές για έναν συντονισμό. Οι εργαζόμενοι στην Π.Ε. Πρέβεζας θα ενημερωθούν από το Δ.Σ. τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της συνέλευσης των εργαζομένων και θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους, όσον αφορά τις κινητοποιήσεις.

Παράλληλα, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, διαμηνύει πως: «η νόμιμη προθεσμία έχει εκπνεύσει» και εξέδωσε διευκρινιστική εγκύκλιο ζητώντας απ' όλους τους φορείς που υπάγονται στις διατάξεις της εφεδρείας να ολοκληρώσουν άμεσα τη διαδικασία καταχώρισης των στοιχείων και να προβούν στην αποδέσμευση των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα.