Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 14:22

Μεγάλα επενδυτικά σχέδια στο πρόγραμμα «Μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων με τελικό προϊόν γεωργικό» ενέταξε το γραφείο του Αγησίλαου Μπέλλη

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης της δράσης 4.2.1 «Μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων με τελικό προϊόν γεωργικό» του υπομέτρου 4.2, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και εξασφάλισε γενναία αύξηση του διαθέσιμου προϋπολογισμού, προκειμένου να ενταχθούν σε αυτήν όσο το δυνατόν περισσότερες θετικά αξιολογημένες επενδυτικές προτάσεις.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν και θα τύχουν χρηματοδότησης συνολικά 286 επενδυτικά σχέδια, προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 350 εκ. € περίπου, ενώ, μετά και την εξέταση των ενστάσεων, το ποσό αυτό δύναται να ανέλθει μέχρι και τα 370 εκ. €.

Συνολικά θα διατεθούν για την έγκριση επενδυτικών σχεδίων της δράσης, μετά την εξέταση και των ενστάσεων, 370 εκ. €, δηλαδή επιπλέον 250 εκ. € στα ήδη προβλεπόμενα 120 εκ. € της πρόσκλησης.

Στο πρόγραμμα αυτό, σημαντική είναι η συμβολή του τοπικού γραφείου του οικονομολόγου – μελετητή κου Αγησίλαου Μπέλλη, που υπέβαλε στο πρόγραμμα τρεις προτάσεις και εντάχθηκαν και οι τρεις. Οι προτάσεις αφορούν σε μεγάλα επενδυτικά σχέδια στη μεταποίηση και συσκευασία των αγροτικών προϊόντων, επιχειρήσεων με καθαρά εξαγωγικό προσανατολισμό και συγκεκριμένα τις επιχειρήσεις:

1. AGROSOULI ΜΕΠΕ στη Ν. Σινώπη Πρέβεζας, με αντικείμενο την επεξεργασία επιτραπέζιας ελιάς και στόχευση τις μικρές συσκευασίες σε γυάλινα βάζα και βιολογικά προϊόντα, με προϋπολογισμό έργου 1, 6 εκατ. Ευρώ

2. ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΛΙΟΥ ΑΒΕΕ στους Κωστακιούς Άρτας, με αντικείμενο την τυποποίηση και συσκευασία μιας νέας ποικιλίας Ακτινιδίου (κιτρινόσαρκα) που έχει πάρει τα αποκλειστικά δικαιώματα καλλιέργειας και επεξεργασίας, με προϋπολογισμό έργου 5,0 εκατ. Ευρώ

3. OLIMPIAS FRUITS I.K.E. στο Λάππα Αχαϊας, με αντικείμενο την τυποποίηση και συσκευασία φράουλας, με προϋπολογισμό έργου 1, 55 εκατ. Ευρώ.