Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 17:03

“Πυροτέχνημα” η δημιουργία δομών φοιτητικής μέριμνας στο στρατόπεδο “Κονκουρή”;

Πριν από μερικές ημέρες σε ερώτηση συντάκτη του atpreveza.gr, προς τον Πρόεδρο του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Πρέβεζα, Χαρίλαο Ναξάκη, αναφορικά με τη δυνατότητα δημιουργίας φοιτητικής εστίας στο στρατόπεδο “Κονκουρή” είχαμε λάβει την απάντηση: “Έχουμε προτείνει στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων να μας εντάξει στο πρόγραμμα στέγασης. Δεν έχουμε φοιτητική εστία, ούτε η ανέγερση είναι στην προτεραιότητα του Κράτους. Έχουμε ζητήσει 80 θέσεις, που πληρούν βέβαια τις προϋποθέσεις”.

Η ερώτηση για τη δυνατότητα αξιοποίησης από πλευράς του Δήμου Πρέβεζας ή της συνδρομής του Δήμου προς αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου “Κονκουρή”, έρχεται στο προσκήνιο, καθώς διανύουμε προεκλογική περίοδο και οι υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Θυμίζουμε ότι ο νυν Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είχε πει: “Μου ζήτησε ο Υπουργός στο στρατόπεδο “Κονκουρή” να γίνει φοιτητική εστία. Εμείς στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες”, ενώ στη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας, Θρησκευμάτων, ο κ. Μπαϊλης έκανε λόγο για στήριξη του Δήμου στο αίτημα της Πολιτείας για την απόδοση του παλαιού στρατοπέδου “Κονκουρή” προκειμένου εκεί να αναπτυχθούν δομές φοιτητικής μέριμνας (δηλαδή φοιτητική εστία, φοιτητικό εστιατόριο και χώροι αθλοπαιδιών με προοπτική δημιουργίας ενός πολυδύναμου συνεδριακού κέντρου αξιοποιήσιμη τόσο από το Ίδρυμα όσο και από τον Δήμο και τους τοπικούς φορείς), υπογραμμίζοντας ότι θα συνδράμει με κάθε τρόπο στην υλοποίηση του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος χώρος ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών και πρόσφατα έχει περάσει με ΦΕΚ στο λεγόμενο “Υπερταμείο” (Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. ).