Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 13:49

Τα μετρήσιμα αποτελέσματα της δημοτικής αρχής Ζηρού που έφεραν χρηματοδοτήσεις που “αγγίζουν” τα 8 εκατομμύρια ευρώ

Εδώ και τρία χρόνια ο νυν Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης έχει κάνει ξεκάθαρο προς κάθε αυτοδιοικητικό στέλεχος, πως πλέον ο τρόπος λήψης χρηματοδοτήσεων για τις δημοτικές αρχές έχει αλλάξει! Ένας από τους Δημάρχους της περιοχής μας που φαίνεται ότι αντιλήφθηκε νωρίς τη νέα αλλαγή δεδομένων και δούλεψε πολύ τόσο με τους υπαλλήλους του Δήμου του, όσο και με συνεργάτες του για να φέρει μετρήσιμα αποτελέσματα είναι ο Νίκος Καλαντζής.

Ο Δήμαρχος Ζηρού κατάφερε να φέρει 3.718.848,70 ευρώ από έργα ενταγμένα στο Φιλόδημος, ενώ παράλληλα με δύο εξαιρετικές προτάσεις ενέταξε στο “Interreg Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020” δύο πρωτοπόρα project (Joint Initiatives for Smart and Sustainable Municipal Solid Waste Management «INTERNET OF BINS» (προϋπολογισμός 708.457 ευρώ) και GREece and Albania Towards SUstaiNability «GREAT SUN» (προϋπολογισμός 587.104 ευρώ).

kalantzis

Capture1

Οι χρηματοδοτήσεις “αγγίζουν” τα 8 εκατομμύρια ευρώ, αν προσθέσει κάποιος και τις εντάξεις έργων που “τρέχουν” στο “Ήπειρος 2014-2020”, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Τα στοιχεία αυτά αναδεικνύουν “πρωταθλητή” στο Νομό Πρέβεζας το Δήμο Ζηρού, στην προσπάθεια άντλησης χρηματοδοτήσεων από ευρωπαϊκά ή συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ” που υλοποιεί και σχεδίασε η Κυβέρνηση είναι ασφαλώς ένα μεγάλο συν για όποιον Δήμαρχο θέλει να “ζωντανέψει” την περιοχή του.

Όπως είχε αναφέρει προσφάτως και ο υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας με τη “Στροφή στο Μέλλον” Ευκλείδης Φονταράς: ““Δεν ξέρω αν θυμάστε ότι ο Υπουργός Εσωτερικών παρακαλούσε το Δήμαρχο να του δώσει λεφτά και αυτός δεν τα έπαιρνε. Νομίζω ότι... λεφτά υπάρχουν”.