Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 10 Μαϊος 2019 19:41

Προσπάθεια του Δήμου Πρέβεζας να καταγράψει συγκοινωνιακά δεδομένα σε 6 περιοχές – Ποιες είναι αυτές

Στην τελευταία του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας είχε πάρει απόφαση, έπειτα κι από εισήγηση των τεχνικών υπηρεσιών, να προχωρήσει στην πραγματοποίηση καταγραφικών εργασιών,οι οποίες αποσκοπούν στην δημιουργία της απαιτούμενης βάσης δεδομένων για την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης αναφορικά με την σήμανση, την στάθμευση και τη συλλογή των αναγκαίων συγκοινωνιακών στοιχείων για 6 περιοχές της Πρέβεζας.

Οι περιοχές είναι:

-Περιοχή Ψαθάκι

-Περιοχή Αλ.Βλαχόπουλου

-Οδικό δίκτυο παραλίας Μονολιθίου

-Οδικό δίκτυο παραλίας Βράχος-Λούτσα

-Συλλογή δεδομένων για την οδό Κρόκου στο ύψος της παιδικής χαράς.

-Συλλογή κυκλοφοριακών δεδομένων στην περιοχή οδού Αλαμάνας

 

“Οι εργασίες που θα πρέπει να γίνουν είναι οι ακόλουθες: Δημιουργία κατάλληλου ψηφιακού υποβάθρου, σε περιβάλλον CAD ή/και GIS (στην περίπτωση που υπάρχει διαθέσιμο από το Δήμο), που θα περιλαμβάνει τα εξής στοιχεία: Ο.Τ. και αρίθμηση Ο.Τ. σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ., άξονες οδών και ονομασίες τους. Κωδικοποίηση των οδών και των παρειών των Ο.Τ. των παραπάνω περιοχών, με παράλληλη καταγραφή της ονοματοδοσίας τους. Καταγραφή της υφιστάμενης ρυθμιστικής κατακόρυφης σήμανσης στις περιοχές. Καταγραφή των εισόδων-εξόδων χώρων στάθμευσης εκτός οδού. Καταγραφή των στάσεων λεωφορείων. Σχεδίαση θεματικού χάρτη με τις υφιστάμενες ρυθμίσεις κυκλοφορίας (φορά οδού) και με θεματική αναφορά την ρύθμιση στάθμευσης πάνω στην γραμμή της παρειάς του ΟΤ. Καταγραφή της υφιστάμενης προσφοράς νόμιμης στάθμευσης (θέσεις στάθμευσης) Ειδικά για το Ψαθάκι θα καταγραφούν στοιχεία φόρτου και ταχύτητας κυκλοφορίας σε διατομή που θα υποδειχθεί από την Υπηρεσία. Εισαγωγή των παραπάνω στοιχείων σε κατάλληλη βάση δεδομένων για την εξαγωγή συμπερασμάτων. Η Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Πρέβεζας αδυνατεί να εκπονήσει την υπηρεσία, καθότι στον Δήμο δεν υπηρετεί Μηχανικός με εξειδίκευση ως Συγκοινωνιολόγος από το υπάρχον προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας κανείς διαθέτει τις απαιτούμενες ειδικές γνώσεις, ούτε διαθέτει ο Δήμος τον απαιτούμενο εξοπλισμό για καταγραφή κυκλοφοριακών φόρτων για την σύνταξη της παραπάνω υπηρεσίας”, αναφέρει μεταξύ άλλων η εισήγηση των τεχνικών υπηρεσιών.

Η υπηρεσία θα κοστίσει 17.360 ευρώ (με ΦΠΑ) και θα δοθεί σε ιδιώτη, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.