Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 24 Μαϊος 2019 12:08

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του για μία σημαντική ευκαιρία χρηματοδότησης μέσω του Ευρωπαϊκού έργου KET4CP

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του για μία σημαντική ευκαιρία χρηματοδότησης μέσω του Ευρωπαϊκού έργου KET4CP.

Το έργο KET4CP, έχει σκοπό την ενσωμάτωση της τεχνολογίας για πιο «καθαρή βιομηχανία» με τελικό στόχο την ανάπτυξη νέων διαδικασιών παραγωγής, καθώς και τη βελτίωση της παραγωγής υφιστάμενων προϊόντων που συνοδεύεται

 

  • με μείωση του κόστους παραγωγής  

 

  • μείωση της εξάρτησης σε πρώτες ύλες

 

  • μείωση της κατανάλωσης ενέργειας  

 

  • μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων με τη μείωση δημιουργίας αποβλήτων και μόλυνσης.

 

Το έργο απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με παραγωγική και μεταποιητική δραστηριότητα και χρηματοδοτεί έως 50.000 ευρώ για την εκπόνηση μελέτης  για βελτιώσεις ή αλλαγές στην παραγωγική διαδικασία.

Οι λύσεις που θα προταθούν με την παραπάνω μελέτη θα βοηθήσουν την εταιρεία να βρει  τρόπους με τους οποίους μπορεί να εκσυγχρονιστεί, να αναβαθμίσει την παραγωγική της διαδικασία, να απαλλαγεί  από διάφορους ριπογόνους παράγοντες, επικίνδυνες εκπομπές αερίων, ή όποια άλλη περιβαλλοντική επιβάρυνση της παραγωγικής διαδικασίας.

Η χρηματοδότηση αφορά στην κάλυψη δαπανών των τεχνολογικών κέντρων (συμμετοχή τουλάχιστον ενός τεχνολογικού κέντρου εκτός Ελλάδας) για την εκπόνηση σχετικής μελέτης/πρότασης για ενσωμάτωση νέων καινοτόμων τεχνολογιών για καθαρότερη παραγωγική διαδικασία (clean production).

Επιπλέον ανταποδοτικό όφελος αποτελεί η μελλοντική αξιοποίηση της μελέτης στη διεκδίκηση άλλων κονδυλίων, τεκμηριώνοντας την ανάγκη αναβάθμισης εξοπλισμού, λογισμικού και αλλαγών στην παραγωγή.

Σημειώνεται ότι το έργο χρηματοδοτεί εταιρείες μόνο από 8 χώρες της Ευρώπης και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ είναι  ο μοναδικός  εταίρος από την Ελλάδα.

Οι αξιολογήσεις πραγματοποιούνται σε ορισμένες ημερομηνίες έως τον 4ο/2020,

ενώ η αμέσως επόμενη αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί  τον ερχόμενο Ιούλιο (31/07/2019).

Στη περίπτωση που σας ενδιαφέρει η παραπάνω προοπτική χρηματοδότησης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το στέλεχος του Δικτύου ΠΡΑΞΗ στην Πάτρα κα Πάττυ Παναγοπούλου (2610-620.815 ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) προκειμένου να σας ενημερώσει για τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία χρηματοδότησης.