Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012 06:24

Νέες δυναμικές κινητοποιήσεις στους ΟΤΑ-Απόλυση υπαλλήλου στην Π.Ε. Πρέβεζας

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους είναι οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση μετά την απόφαση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να προχωρήσει σε απευθείας διαγραφή των στοιχείων των εργαζομένων με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου για όσους οργανισμούς ή φορείς δεν έστειλαν στοιχεία με τους προς διαθεσιμότητα υπαλλήλους.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία χθες το μεσημέρι πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αποφάσισε 48ωρη απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή, νέες απεργίες την Δευτέρα και την Τρίτη και συμμετοχή στην 24ωρη απεργία την ερχόμενη Τετάρτη.

Χθες το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στον δήμο πραγματοποίησαν συνάντηση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας, όπου υπήρξε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις από την πρόεδρο του Σωματείου Μαρίνα Σαρόγλου και τα μέλη Λάκη Μπέλη και Πέτρο Λελοβίτη.

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν ήταν για απεργία σύμφωνα με τη ΠΟΕ-ΟΤΑ αλλά και καταλήψεις σε όλα τα δημοτικα κτίρια από σήμερα.

Οι εργαζόμενοι θα ζητήσουν και πάλι την συμπαράσταση των τοπικών κοινωνιών και των δημοτικών αρχών δηλώνοντας αποφασισμένοι ότι θα στηρίξουν ο ένας τον άλλον έτσι ώστε να μην περάσει το μέτρο της διαθεσιμότητας και όλα τα υπόλοιπα μέτρα για την «εποπτεία» των Δήμων που σχεδιάζει η κυβέρνηση παρακάμπτοντας ουσιαστικά το αυτοδιοίκητο και επιβαρύνοντας με νέα βάρη τους δημότες.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις υπάρχει απόλυση ενός υπαλλήλου στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, γεγονός που όπως φαίνεται θα «πυροδοτήσει» νέο κύκλο κινητοποιήσεων και στην Π.Ε. Πρέβεζας.

Εξελίξεις αναμένονται από αύριο όταν και θα γίνει νέα συνέλευση των εργαζομένων, ενώ τη στήριξή του στον αγώνα των εργαζομένων εκφράζει και το δημοτικό συμβούλιο Πάργας με ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Το ψήφισμα αναφέρει:

Ψήφισμα καταγγελίας της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, η οποία δρομολογεί τις διαδικασίες υλοποίησης της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Πάργας καταγγέλλει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που παρακάμπτοντας τη Βουλή, δρομολογεί τις διαδικασίες υλοποίησης της διαθεσιμότητας των εργαζομένων σε Δήμους και Περιφέρειες και φυσικά και των άλλων υπαλλήλων του στενού και ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.

Η επιβεβαίωση της απόφασης του έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ στο να μην υπογράψει καμία διαπιστωτική πράξη απόλυσης των εργαζομένων, σήμερα σημαίνει, ότι οι Δήμοι πρέπει να συμπαρασταθούν στον αγώνα των εργαζομένων με κάθε τρόπο και μέσο.

Ο στόχος είναι να παραμείνουν στη δουλειά τους και να ανακληθεί οριστικά η απόφαση "περί διαθεσιμότητας" που ανοίγει το δρόμο για απολύσεις.

(Το ψήφισμα κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Γάκης Σωτήριος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης).