Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 03:40

Όσα συζητήθηκαν στη σύναξη των ιερέων: Τα ξωκλήσια, ο έρανος, η αξιολόγηση...

Την περασμένη Τρίτη στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας, πραγματοποιήθηκε σύναξη των ιερέων της τοπικής Μητρόπολης, υπό τον Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομο.

Κατά τη διάρκεια της σύναξης ο Μητροπολίτης τόνισε στους παριστάμενους ιερείς πως θέλει την ενεργό συμμετοχή τους σε έργα φιλανθρωπίας στο Νομό Πρέβεζας. «Ο καθένας σας, ας πράξει κατά συνείδηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ.κ. Χρυσόστομος, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά φέτος στον έρανο αγάπης οι ιερείς θα συσκευάσουν τρόφιμα.

Πολύ σημαντικό αποτέλεσμα της σύναξης είναι πως πλέον θα επιτρέπεται να τελεστούν γάμοι και βαφτίσια σε ξωκλήσια της Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης, κάτι που απαγορευόταν. Και η περιοχή μας έχει εξαιρετικά και πανέμορφα σημεία και ξωκλήσια για όσους επιθυμούν να τελέσουν ένα από τα μυστήρια της Εκκλησίας.

Επίσης μοιράστηκε στους ιερείς και η φόρμα αξιολόγησης που θα πρέπει να συμπληρώσουν, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία, στην οποία αντιτίθενται εκκλησιαστικοί κύκλοι. Ο κάθε ιερέας θα αξιολογείται από έναν άλλο ιερέα και στη συνέχεια από τον Μητροπολίτη.