Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019 23:41

"Ο υποψήφιος πρέπει να συμπληρώσει το μηχανογραφικό του με βάση τα θέλω του"-Με επιτυχία η ανοιχτή εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Πολύτιμες συμβουλές για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, για τη διαχείριση χρόνου που πρέπει να κάνουν οι μαθητές αλλά και για τις προτεραιότητες που θα πρέπει να βάζουν στις τελευταίες τάξεις του Λυκείου, αποκόμισαν όσοι παραβρέθηκαν στην ανοιχτή εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού που διοργάνωσε ο «Σύλλογος Εκπαιδευτικών – Φροντιστών Πρέβεζας, Λευκάδας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου» με κεντρικό ομιλητή τον Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού κ. Σπύρο Μιχαλούλη.

IMG 7145

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα «Θεοφάνειος» με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών-Φροντιστών, στην προσπάθεια που κάνει για να βοηθήσει τους μαθητές και τους γονείς τους σε σχέση με τον επαγγελματικό προσανατολισμό, παρέχοντας αναλυτική πληροφόρηση για όλα τα τμήματα των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της χώρας καισυμβουλές για τη σωστή πλοήγηση των μαθητών στο πολύπλοκο σύστημα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

IMG 7154

“Ο υποψήφιος πρέπει να συμπληρώσει το μηχανογραφικό του με βάση τα θέλω του και όχι τα μόρια που συγκέντρωσε” υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Μιχαλούλης ο οποίος αναφέρθηκε στις παγίδες του μηχανογραφικού σημειώνοντας πως οι μαθητές δεν θα πρέπει να υποτιμούν τις χαμηλόβαθμες σχολές, οι απόφοιτοι των οποίων πολλές φορές απορροφώνται γρηγορότερα στην αγορά εργασίας και εξελίσσονται ραγδαία.

IMG 7177

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία διήρκεσε σχεδόν 3 ώρες, ο κ. Μιχαλούλης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις Βασικές Αρχές Συμπλήρωσης Μηχανογραφικού Δελτίου, στις αλλαγές στο Μηχανογραφικό Δελτίο 2019, στο νέο Ακαδημαϊκό Χάρτη των Πανεπιστημιακών Τμημάτων, στη σύνδεση των Σχολών με την Αγορά Εργασίας ενώ ανέλυσε τα νέα Πανεπιστημιακά Τμήματα που ανήκουν και στα 4 Επιστημονικά Πεδία Εξειδίκευσης

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με σειρά ερωτήσεων από το κοινό.