Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019 14:17

Η “έκρηξη” των αφίξεων στο Ν. Πρέβεζας επισκεπτών από το εξωτερικό και το “δυνατό χαρτί” των αρχαιολογικών χώρων

Ο τουρισμός θεωρείται για ολόκληρο το Νομό Πρέβεζας ένας τομέας της οικονομίας, που παρέχει σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές για τον τόπο. Και όχι άδικα!

Ιδιαίτερα πολύτιμα για την εξαγωγή συμπερασμάτων είναι τα στοιχεία της μελέτης του ΙΝΣΕΤΕ για το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας Ηπείρου, από όπου έχουμε εικόνα και για την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Στα στοιχεία που αφορούν το Ν. Πρέβεζας, παρατηρείται μία “έκρηξη” στο χρονικό διάστημα 2010-2017, για τις αφίξεις αλλοδαπών επισκεπτών, όσο και για τις διανυκτερεύσεις τους, ενώ τα αντίστοιχα στοιχεία για τους ημεδαπούς επισκέπτες φανερώνουν τη βαθιά οικονομική κρίση που είχε αντίκτυπο στις διακοπές των Ελλήνων πολιτών. Παρ' όλα αυτά από το 2017 εμφανίζεται μία ανάταξη.

afikseis

Αναφορικά με τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, αποδεικνύεται πως η πολιτισμική κληρονομιά του Ν. Πρέβεζας, μπορεί να αποτελέσει το πιο δυνατό τουριστικό “χαρτί”.

arxaiologikoi xoroi

Την τελευταία πενταετία αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς οι επισκέπτες που επιθυμούν να επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, με ένα εντυπωσιακό limit-up το 2017.

64759594 2810270409048114 7747760314925449216 o

Το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που ιδρύθηκε στις αρχές του 2013, με πρωτοβουλία του ΣΕΤΕ, από τέσσερις εταίρους με έντονη δραστηριοποίηση σε κρίσιμα πεδία της ελληνικής τουριστικής αγοράς: Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων - ΣΕΤΕ (κύριος εταίρος), Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων – ΠΟΞ, Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων - HATTA και Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδος – ΣΕΤΚΕ.

Σκοπός του είναι η συμβολή με τεκμηριωμένες παρεμβάσεις στην προώθηση των δημόσιων και ιδιωτικών πολιτικών ενίσχυσης, εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του ελληνικού τουριστικού τομέα καθώς και κάθε άλλου τομέα που συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με αυτόν.