Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019 11:29

“Πετάει το γάντι” στην... "Ανάπτυξη Τώρα" ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για την επιχείρηση “Rent a Car” στο λιμάνι

Είχαμε αναφερθεί στο ρεπορτάζ μας (δείτε ΕΔΩ), για την πολιτική κόντρα που προέκυψε ανάμεσα στην παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα” και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας Θοδωρή Κατσαούνο, με αφορμή ενοικίαση χώρου στο λιμάνι σε επιχείρηση “Rent a Car”.

Ο Πρόεδρος του ΔΛΤ σε ανακοίνωσή του “πετάει το γάντι” στην παράταξη του κου Νίτσα:

“Στη λιμενική ζώνη υπάγονται διά νόμου οι εκτάσεις για τις οποίες η πολιτεία επιδιώκει την εντατική οικονομική εκμετάλλευση, υπό διοίκηση, που μπορεί και επιθυμεί να προωθεί το εκάστοτε σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης.

Οι αποφάσεις των ΛΤ που διοικούν τη λιμενική ζώνη δεν υπάγονται για το λόγο αυτό, σε έλεγχο σκοπιμότητας παρά μόνο νομιμότητας. Όσοι λοιπόν αντιλαμβάνονται νομικά, γνωρίζουν ότι όταν στρέφονται κατά μίας νόμιμης απόφασης, υποχρεούνται να είναι πολύ προσεκτικοί πριν σπιλώσουν συνειδήσεις.

Επειδή δεν επιθυμούμε να οχυρωθούμε πίσω από την νομιμότητα της απόφασής μας, αλλά μας απασχολεί και το ηθικό μέρος αυτής, όπως και όλων των αποφάσεών μας, ενημερώνουμε για τα εξής:

-Εμμέσως οι κραυγές από όπου ακούστηκαν, επιβεβαιώνουν ότι πράγματι επί διοικήσεώς μας απελευθερώθηκε ο χώρος του λιμανιού από τα μπλόκια που έμεναν εκεί δεκαετίες, καθαρίσθηκε από σκουπίδια, έγινε αποψίλωση χόρτων και καθαρισμός βλάστησης και έτσι μπορεί πλέον να παραχωρηθεί. Σας ευχαριστούμε που το επισημάνατε.

-Η παραχώρηση έγινε έναντι του τιμήματος που είχαν αποφασίσει οι προηγούμενες διοικήσεις, δηλαδή με τιμή μονάδος προκαθορισμένη. Δεν έγινε καν συμφωνία για το ύψος της, προκειμένου να υπάρχει υποψία μεροληψίας. Χρεώθηκε ότι προβλέπονταν για όλους όσους κάνουν χρήση χώρων του ΛΤ.

-Σύμφωνα με το σκοπό λειτουργίας μας, είμαστε υποχρεωμένοι να εκμεταλλευόμαστε κάθε οικονομική πρόταση χρήσεως των χώρων της αποκλειστικής μας οικονομικής εκμετάλλευσης. Γι’ αυτό συστάθηκε το ΛΤ. Άρα είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε δεκτή οποιαδήποτε ανάλογη πρόταση, η οποία προάγει τους σκοπούς λειτουργίας μας. Η εκμίσθωση χώρου για λειτουργία εταιρίας εκμίσθωσης ΙΧ οχημάτων, είναι συμβατή με τον τουριστικό χαρακτήρα του λιμένα και του ευρύτερου χώρου. Άρα παράνομη θα ήταν μόνο η απόρριψη της αίτησης παραχώρησης, αφού θα ήταν αντίθετη με την υποχρέωσή μας επιδίωξης εκμετάλλευσης των χώρων μας.

-Ανάλογες καταστάσεις έχουν αντιμετωπίσει και όσες από τις προηγούμενες διοικήσεις επιδίωξαν να εκμεταλλευτούν την περιουσία του ΛΤ σύμφωνα με τους σκοπούς λειτουργίας του.

-Επειδή τα όρια του δημοσίου ελέγχου με την υποκρισία και την συκοφαντία είναι πολλές φορές δυσδιάκριτα και προκειμένου ως διοίκηση να ασκήσουμε τα δικαιώματά μας ως επιτροπή, καλούμε όποιον έχει αντίθετη άποψη, αντί να διασπείρει συκοφαντίες και να προβαίνει σε πανηγυρικές ενέργειες με σκοπό προσωπική διαφήμιση, να ασκήσει μήνυση στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Αν δεν το κάνει, είναι συκοφάντης.

 

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος

Θεόδωρος Κατσαούνος”.