Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019 18:58

Την αποκατάσταση και αξιοποίηση του παλιού περιπτέρου στο Φόρο προτείνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πρέβεζα

Την αποκατάσταση και αξιοποίηση του παλιού περιπτέρου στο Φόρο προτείνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πρέβεζα με επιστολή του προς το Δήμο Πρέβεζας και το Δ/ντή Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος.

 Στην επιστολή του αναφέρει:

Κύριε Διευθυντά,

Θεωρούμε θετική την ανταπόκριση της υπηρεσία σας στην πρόταση μας για απόσυρση των εγκαταλελειμμένων και αισθητικά υποβαθμισμένων περιπτέρων από τον αστικό ιστό της πόλης .

Βέβαια υπολείπεται κατά πολύ η ολοκλήρωση απόσυρσης όλων των άχρηστων αυτών κελυφών, αλλά πιστεύουμε ότι η προσπάθεια θα φτάσει ως το τέλος βελτιώνοντας την εικόνα της πόλης.

Θετική επίσης και η αποδοχή της πρότασης μας για την διάσωση του πιο παλαιού περιπτέρου (κλασσικού τύπου της δεκαετίας του 50), που ήταν τοποθετημένο στον κόμβο του Φόρου.

Προτείνουμε στην συνέχεια την πλήρη αποκατάσταση στην αρχική του μορφή και την μεταφορά και τοποθέτησή του σε επιλεγμένο σημείο του παραλιακού μετώπου (ίσως στο χώρο ανάμεσα στο Δικαστικό μέγαρο και την πλατεία Ανδρούτσου) με διττό σκοπό. Πρώτον την διατήρηση μιας καθόλα Ελληνικής εμπορικής πατέντας που τείνει να εξαφανιστεί Πανελλαδικά και δεύτερον, τη χρησιμοποίησή του κατά την τουριστική περίοδο, ως σημείο πληροφοριών στους επισκέπτες της πόλης και διανομή τουριστικού υλικού.

Ο σύλλογος μας τηρουμένων των αναλογίων , προτίθεται να συμβάλει στα παραπάνω, εάν αυτά γίνουν αποδεκτά και μετά από συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες σας

 

 Για το Δ.Σ.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κωνσταντίνος Λογοθέτης Μίχα Ελένη