Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019 11:04

Πρόγραμμα πυροπροστασίας στα σχολεία της Πρέβεζας μέσω του ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ – Κωστούλας: “Μακάρι να συνεχιστεί το πρόγραμμα και με τη νέα Κυβέρνηση”

Αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών για χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ” (άξονας προτεραιότητας ''Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των Δήμων”), με τίτλο «Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες της χώρας», αποφάσισε ομόφωνα να αποστείλει ο Δήμος στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας.

Πρόκειται για μελέτες και παρεμβάσεις για πυροπροστασία σε 15 δημοτικά σχολεία και 22 Νηπιαγωγεία, καθώς και σε 14 Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Πρέβεζας, συνολικού προϋπολογισμού 235.600 ευρώ.

Παίρνοντας το λόγο ο επικεφαλής της παράταξης “Δημοτική Ριζοσπαστική Συνεργασία” Βασίλης Κωστούλας, ο οποίος θα είναι παρών και στο νέο δημοτικό συμβούλιο με την παράταξη “Στροφή στο Μέλλον” με επικεφαλής τον Ευκλείδη Φονταρά, τόνισε τη σπουδαιότητα του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ για τους Δήμους, το οποίο σχεδίασε και εκτέλεσε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στο Δήμο Πρέβεζας είχε χρηματοδοτικό όφελος 3.748.660 ευρώ.

Ο κ. Κωστούλας ανέφερε: “Θα ήθελα και ελπίζω να συνεχιστεί το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και οι δράσεις που έχει και με τη νέα Κυβέρνηση. Θα ήθελα επίσης να πω ότι τα ζητήματα πυροπροστασίας τα είχε επισημάνει εδώ πρώτος και ο κ. Τάκης Παππάς”.