Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019 11:00

“Κλείδωσαν” οι πρώτες αντιδημαρχίες στο Δήμο Πρέβεζας – Ποια “χαρτοφυλάκια” αλλάζουν και πως θα διατηρηθούν οι ισορροπίες...

Σε μερικές εβδομάδες η νέα δημοτική αρχή Πρέβεζας θα αναλάβει τη διακυβέρνηση του Δήμου και δεδομένου ότι οι παρατάξεις των κ.κ. Γεωργάκου, Ροπόκη και Νίτσα έχουν καταλήξει σε ένα είδος συμφωνίας για να στηριχθεί η νέα δημοτική αρχή, ο καταμερισμός αρμοδιοτήτων αποδεικνύεται “πόκερ” για “σκληρούς παίκτες”.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, καταλυτική ημερομηνία είναι και η 23η Ιουλίου, καθώς η νέα Κυβέρνηση αναμένεται να “περάσει” το νομοσχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση που θα φέρει αλλαγές στον “Κλεισθένη” και κατά συνέπεια οι σχεδιασμοί του νέου Δημάρχου Νίκου Γεωργάκου ενδεχομένως να σταθμιστούν διαφορετικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr ωστόσο ήδη ορισμένες Αντιδημαρχίες και θέσεις ευθύνης έχουν “κλειδώσει”.

AKRIVIS KOSTAS portait360 2

Αντιδήμαρχος Ζαλόγγου εκτός απροόπτου θα τοποθετηθεί ο Γιώργος Σαριάνογλου, ενώ στο αντίστοιχο πόστο στη Δ.Ε. Λούρου θα βρεθεί ο Νίκος Παγγές.

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας θα αναλάβει ο Κωνσταντίνος Ακρίβης, με μία όμως διαφοροποίηση, αναφορικά με τις αρμοδιότητες της θέσης. Στο “χαρτοφυλάκιο” θα προστεθεί και ο προγραμματισμός και η ανάπτυξη, που έχει να κάνει με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

7fadff03eb9b509f4f10a0e84e818c9f XL

Η αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου, σύμφωνα με πληροφορίες θα “σπάσει” σε δύο ξεχωριστές αντιδημαρχίες. Τις δύο θέσεις αυτές θα αναλάβουν ο Γρηγόρης Κουμπής και ο Βαγγέλης Ροπόκης από την παράταξη “Δημοτική Ανατροπή”.

Οι αρμοδιότητες της αντιδημαρχίας οικονομικών είτε θα κατανεμηθούν ανάμεσα στις άλλες αντιδημαρχίες είτε θα ανατεθούν σε εντεταλμένο σύμβουλο. Σε διαφορετική περίπτωση η αντιδημαρχία που αφορά το Περιβάλλον δε θα “σπάσει” ανάμεσα σε Κουμπή και Ροπόκη, αλλά θα “μοιραστεί” χρονικά (2+2 χρόνια) και θα υπάρξει Αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ υπάρχει και ένα μικρο ενδεχόμενο να μπορεί ο Δήμος Πρέβεζας να έχει ακόμη έναν Αντιδήμαρχο, συνολικά 6, αλλά όλα αυτά θα απαντηθούν επίσημα τις επόμενες εβδομάδες.

Ο νέος Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα κρατήσει το “χαρτοφυλάκιο” του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με τις πολλές προκλήσεις που αυτό παρουσιάζει για την Πρέβεζα, ενώ δεν αποκλείεται να κρατήσει και την ευθύνη διαχείρισης της ΔΕΥΑ Πρέβεζας.

Από εκεί και πέρα ο Τουρισμός, ο τομέας Ανάπτυξη-Επενδύσεις, ο Αθλητισμός, ο Πολιτισμός, η Παιδεία, η Κοινωνική Πολιτική θα κατανεμηθούν ως αρμοδιότητες σε εντεταλμένους συμβούλους, ενώ υπάρχει ένα ερωτηματικό και για την τοποθέτηση Γενικού Γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου.

Η θέση του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου επίσης “παίζει”.

IMG 4199

Σε όλο αυτό το “πόκερ” για τον καταμερισμό των αρμοδιοτήτων για τη νέα δημοτική αρχή, σε “σκληρό παίκτη” εξελίσσεται ο Γιώργος Νίτσας επικεφαλής της τρίτης σε έδρες παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας. Ο κ. Νίτσας -όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ- επιμένει σε μία θέση αναλογικότητας στις θέσεις ευθύνης που πρέπει να πάρει ο κάθε συνδυασμός της “τριπλής συμμαχίας” (Γεωργάκου-Νίτσα-Ροπόκη) και σε ένα προγραμματικό μνημόνιο θέσεων για να διατηρηθεί μία πλειοψηφία κυβερνησιμότητας του Δήμου, ενώ πιστεύει -όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ- και σε έναν ξεχωριστό καταμερισμό των αρμοδιοτήτων των Αντιδημάρχων.

Ο κ. Γεωργάκος πάντως θεωρεί πως υπάρχει ακόμη χρόνος για τον καταμερισμό των θέσεων και προέχουν κρίσιμα ζητήματα διαχείρισης και οργάνωσης του Δήμου.

Οψόμεθα...