Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019 12:16

Η νέα δημοτική αρχή θα επεκτείνει τη ΔΕΥΑ Πρέβεζας σε Λούρο και Ζάλογγο

Η επέκταση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης του Δήμου Πρέβεζας στις δημοτικές ενότητες Λούρου και Ζαλόγγου, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, θα είναι ένα από τα “στοιχήματα” στην ατζέντα της νέας δημοτικής αρχής υπό το Νίκο Γεωργάκο, καθώς δέσμευση και του ιδίου είναι πως η ενοποίηση θα προχωρήσει, όπως άλλωστε θα έπρεπε.

Θυμίζουμε πως η προηγούμενη δημοτική αρχή υπό το Δήμαρχο Χρήστο Μπαΐλη “έπαιζε καθυστερήσεις” και δεν προχωρούσε στην επέκταση και την απορρόφηση των οργανισμών ύδρευσης των Δ.Ε. Λούρου και Ζαλόγγου, καθώς θα βρισκόταν μπροστά σε μία πραγματικότητα αμείλικτη για τους ψηφοφόρους αυτών των ενοτήτων. Θα χρειαζόταν να πληρώσουν τέλη ανάλογα με αυτά των κατοίκων της δημοτικής ενότητας Πρέβεζας. Αυξημένα δηλαδή σε μεγάλο βαθμό.

Όμως το ζήτημα των μεγαλύτερων τελών στην Πρέβεζα δεν είναι το μοναδικό. Υπάρχουν πάρα πολλά πλεονεκτήματα στην ενοποίηση.

-Η καλύτερη ποιότητα του πόσιμου νερού.

-Η ένταξη των περιοχών αυτών σε χρηματοδοτικά προγράμματα σχετικά με την ύδρευση.

-Η καλύτερη εξυπηρέτηση σε περίπτωση βλαβών.

-Το γεγονός ότι δε θα αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας εντός του Δήμου Πρέβεζας.

Απομένει να δούμε αν η νέα δημοτική αρχή θα έχει το πολιτικό σθένος να προχωρήσει την επέκταση, παρά το λεγόμενο πολιτικό κόστος...