Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019 11:44

Προέκυψε ζήτημα με την παραχώρηση του λεγόμενου “τριγώνου” στο λιμάνι της Πρέβεζας

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, τις τελευταίες εβδομάδες έχει προκύψει ένα σημαντικό ζήτημα, που έχει να κάνει με το λεγόμενο “τρίγωνο”, δηλαδή το θαλάσσιο “κομμάτι” που σχηματίζεται από το σημείο όπου βρίσκονται τα καύσιμα του Τουριστικού Λιμένα, το ATM στο άκρο του δημοτικού parking και το μόλο έμπροσθεν των δικαστηρίων, όπως μπορείτε να δείτε και στην παραπάνω φωτογραφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Μαρίνα Α.Ε., η εταιρεία που ενοικιάζει τον Τουριστικό Λιμένα Πρέβεζας, έχει εδώ και καιρό κάνει λόγο στην αρμόδια αρχή για την παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου και την αναγκαιότητα κάποιων εργασιών, καθώς το “τρίγωνο”, σύμφωνα με τη σύμβαση του 2014, εξαιρείται από τη θαλάσσια ζώνη της Μαρίνας και θα πρέπει να παραμένει ελεύθερο. Η εταιρεία προβάλλει -ευλόγως- κάποια σημαντικά ζητήματα ασφαλείας που προκύπτουν, καθώς ο Τουριστικός Λιμένας επισήμως δεν έχει διαμορφωμένη είσοδο. Η “φυσική είσοδος” που έχει διαμορφωθεί είναι οι δύο μώλοι-κυματοθραύστες, οπότε τα σκάφη περνούν από το “τρίγωνο” που ανήκει στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για να μπουν και να βγουν από τον Τουριστικό Λιμένα και το οποίο θα πρέπει να παραμένει “ελεύθερο” από σκάφη (εξαιρούνται σκάφη του Λιμενικού Σώματος κ.ο.κ., άλλα σκάφη δε θα προσαράζουν και σε περίπτωση παραχώρησης).

Η ασφάλεια του Τουριστικού Λιμένα και τα περιβαλλοντικά θέματα είναι άλλωστε από τα πιο κρίσιμα ζητήματα που θέτει διαχρονικά η Μαρίνα Α.Ε., καθώς έχουν να κάνουν με όλο το λιμάνι.

Για να καλυφθεί αυτή η ιδιομορφία έγινε μία άτυπη πρώτη συνάντηση ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς την Παρασκευή στο κτίριο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, παρουσία επίσης του νέου Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου, αλλά και του επικεφαλής της “Ανάπτυξης Τώρα” Γιώργου Νίτσα, ώστε να υπάρξει μία πλήρης ενημέρωση της κατάστασης και να μην υπάρχουν “αιφνιδιασμοί” και “θολά σημεία” για ένα θέμα που είναι αρκετά σοβαρό, ούτε να υπάρξουν εντυπώσεις ότι κάτι γίνεται εν κρυπτώ.

Η διοίκηση μάλιστα του ΔΛΤ έχει έρθει σε επαφή και με τα συναρμόδια Υπουργεία για να γνωρίζει τι ακριβώς θα πράξει, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο χώρος αυτός προτείνεται να παραχωρηθεί στη Μαρίνα Α.Ε. και στο Master Plan που είναι υπό διαμόρφωση.

Πολιτικά ωστόσο έχει διαμορφωθεί μία περίεργη κατάσταση, καθώς ενδεχομένως η απόφαση αυτή να πρέπει να ληφθεί από το Σεπτέμβριο, όταν δηλαδή θα έχει αναλάβει καθήκοντα η νέα δημοτική αρχή, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως το θέμα θα εισαχθεί προς συζήτηση και στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας.

Εκεί θα έχουν άπαντες ευκαιρία να καταθέσουν τις απόψεις τους και να λάβουν θέση.

 

Π.Τ.