Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012 03:39

Ανοίγει τις πύλες του αύριο το Χριστουγεννιάτικο χωριό στην Πλατεία Ανδρούτσου

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες για την προετοιμασία του χριστουγεννιάτικου χωριού που θα ανοίξει τις πύλες του την Παρασκευή στην πλατεία Ανδρούτσου στην Πρέβεζα και θα υποδέχεται έως τις 2 Ιανουαρίου μικρούς και μεγάλους.

Στο μικρό χωριό θα υπάρχουν ξύλινες κατασκευές οι οποίες θα αντιπροσωπεύουν καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές, και εθελοντικές δραστηριότητες, τα παιδιά θα μπορούν να φωτογραφηθούν στο σπίτι του Αι Βασίλη και να ταχυδρομήσουν το γράμμα τους, ακόμη θα δημιουργήσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια και κατασκευές στο σπίτι των ξωτικών, θα διασκεδάσουν στο παραμυθόσπιτο όπου μέλη της λέσχης ανάγνωσης της δημοτικής βιβλιοθήκης αλλά και εθελοντές θα διαβάζουν χριστουγεννιάτικες ιστορίες ενώ θα φτιάξουν γλυκά και άλλα στο σπίτι των εκπλήξεων.

Στον ίδιο χώρο θα φιλοξενηθεί και το Σπίτι της Αγάπης για τους συμπολίτες μας που χρήζουν στήριξης και εκεί τα παιδιά θα μπορούν να χαρίσουν τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα και παλιά παιχνίδια.

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή στις 6:30 το απόγευμα με πολλές εκπλήξεις, δρώμενα αλλά και μελωδίες.

Συγκεκριμένα στις εκδηλώσεις της Παρασκευής θα συμμετέχουν η Φιλαρμονική Ορφέας, οι φίλοι του ποδηλάτου, το μοντέρνο τμήμα χορού του συλλόγου γυναικών του Αγίου Θωμά με την δασκάλα τους κ. Ροντογιάννη και οι μαθητές από τη σχολή χορού «Κλεοπάτρα» της κ. Βάσω Ζαντραβέλη.

Το Σάββατο θα ακούσουμε την rock μπάντα του 1ου Λυκείου αλλά και τους μαθητές του Δημοτικού ωδείου Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας».

Την Δευτέρα παραμονή των Χριστουγέννων στις 12 το μεσημέρι η δημοτική ραδιοφωνία θα εκπέμψει ζωντανά από την πλατεία Ανδρούτσου με χριστουγεννιάτικη μουσική ενώ θα μεταφέρει και τις ευχές όλων όσων βρεθούν στο Χριστουγεννιάτικο χωριό.

Σύμφωνα με την δημοτική αρχή το πνεύμα της προσπάθειας αυτής διακατέχεται από την έννοια της προσφοράς και του εθελοντισμού, χωρίς καμία εμπορική χρήση των χώρων και των δράσεων, προσπάθεια η οποία στηρίζεται αποκλειστικά σε προσφορά των συνανθρώπων μας και η οποία στόχο έχει την ίδια την κοινωνία της πόλης μας.