Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019 11:56

Ξεκινά ενέργειες για να διεκδικήσει το Τελωνείο το Επιμελητήριο Πρέβεζας – Για ποια άλλη χρήση προορίζεται...

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, λήφθηκε η απόφαση να ξεκινήσει δυναμικά η διεκδίκηση παραχώρησης του χώρου του παλαιού Τελωνείου στην παραλία της πόλης, ώστε να μετακομίσει εκεί τη λειτουργία του ο Φορέας.

Θυμίζουμε πως το Επιμελητήριο έχει αποστείλει οικονομικοτεχνική μελέτη στο Αρμόδιο Υπουργείο, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, στην οποία τονίζεται πως το συγκεκριμένο κτίριο με τις υποδομές τις οποίες διαθέτει έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει στον αύλειο του χώρο και τη διοργάνωση θεματικών περιοδικών εκθέσεων οι οποίες θα προωθήσουν τα τοπικά προϊόντα αλλά και άλλες εκδηλώσεις πολιτιστικού και κοινωφελούς χαρακτήρα της πόλης.

Παράλληλα, η αίθουσα εκδηλώσεων μπορεί να μετατραπεί και να χρησιμοποιηθεί ως ένα σύγχρονο συνεδριακό κέντρο που λείπει από τη περιοχή, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους τοπικούς φορείς της πόλης.

“Αποτελεί πάγιο αίτημα και όραμα της επιχειρηματικής κοινότητας να αποκτήσει μια εμβληματική στέγη μέσα από την οποία θα αναδεικνύει και θα προωθεί τη τοπική επιχειρηματικότητα με απώτερο όφελος την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας...

Περαιτέρω σας ενημερώνουμε ότι έχει εγκριθεί ψηφιακή υλικοτεχνική αναβάθμιση του Επιμελητηρίου Πρέβεζας η οποία μπορεί να συνδυαστεί άριστα με την μετ’ εγκατάσταση του Επιμελητηρίου στο προτεινόμενο κτίριο”, ανέφερε μεταξύ άλλων το Επιμελητήριο σε παλαιότερη ανακοίνωσή του.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Γιάννη Μπούρη, μας ενημέρωσε ότι θα ξεκινήσει άμεσα επαφές στην Αθήνα με αρμόδιους υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες, ώστε να μπορέσει να έχει θετική κατάληξη το αίτημα του Φορέα, ενώ θα γίνουν συναντήσεις και με τους δύο βουλευτές του Νομού.

Στο μεταξύ, εκτός από το Επιμελητήριο, υπάρχει ακόμη μία πρόταση του απερχόμενου Δημάρχου Πρέβεζας Χρήστου Μπαΐλη, που ζήτησε στο Υπουργείο Οικονομικών να γίνει εκεί μία σύγχρονη δημοτική βιβλιοθήκη, ενώ στα... σκαριά υπήρχε και ένα πλάνο για δημιουργία χώρου δραστηριοτήτων για άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο χώρος του Τελωνείου απεντάχθηκε από τη λίστα του λεγόμενου “Υπερταμείου” (δείτε ΕΔΩ).