Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019 14:11

Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας του ΕΟΤ στα Δημοτικά Ιαματικά Λουτρά Πρέβεζας

Μέσα στον Αύγουστο αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες προκειμένου τα Ιαματικά Λουτρά να αποκτήσουν το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας του ΕΟΤ.

Ο φάκελος δικαιολογητικών έχει κατατεθεί στην Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων (ΕΥΠΑΤΕ) του Υπουργείου Τουρισμού για την χορήγηση ειδικού σήματος λειτουργίας (Ε.Σ.Λ) στα Ιαματικά Λουτρά Πρέβεζας  και όπως επισήμανε στο atpreveza.gr ο πρόεδρος της ΝΕΔΗΚΕΠ κ. Χρήστος Νέσσερης, αυτό που απομένει είναι οι ειδικές μικροβιολογικές αναλύσεις από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, οι οποίες αναμένονται την επόμενη εβδομάδα.

“Είμαστε από τους πρώτους που ολοκληρώνουμε τις διαδικασίες για Ειδικό Σήμα Λειτουργίας του ΕΟΤ και αυτό που απομένει πλέον για την αναβάθμιση των ιαματικών πηγών της Πρέβεζας είναι να προχωρήσει η Περιφέρεια την προκήρυξη του έργου ύψους 1,5 εκ. Ευρώ . Αφήνουμε τα λουτρά σε πολύ καλή κατάσταση” τόνισε ο κ. Νέσσερης, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ποιότητα των νερών των Ιαματικών Λουτρών σημειώνοντας πως είναι εξαιρετική και για αυτό τα προτιμούν και εκατοντάδες επισκέπτες εκτός Πρέβεζας.

IMG 4458 2

Τα Δημοτικά Ιαματικά Λουτρά της Πρέβεζας θα λειτουργούν μέχρι και τέλη Σεπτεμβρίου, καθημερινά από τις 7 το πρωί μέχρι και 13:00 το μεσημέρι και το κόστος λούσης ανέρχεται στα τρία ευρώ.

Σύμφωνα και με το ΦΕΚ της αναγνώρισης, ο φυσικός πόρος «νερό πηγής Πρέβεζας» χαρακτηρίζεται και ταυτοποιείται ως ψυχρή, μεταλλική, υποτονική, υδροθειούχος, χλωριονατριούχος, με HCO3, Ca, Mg, K, B και οι ιαματικές του ιδιότητες είναι για ρευματικές παθήσεις χρόνιους ρευματισμούς, ισχιαλγίες, οσφυαλγίες, παθήσεις νευρικού συστήματος.

Να θυμίσουμε πως η αναβάθμιση των Ιαματικών Πηγών Πρέβεζας έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα INTERREG “Ελλάδα - Ιταλία 2014-2020” και στο Master Plan της Περιφέρειας Ηπείρου για τις παρεμβάσεις ανάδειξης των Ιαματικών Φυσικών Πόρων της που αφορά τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών Αμαράντου, Καβασίλων, Πρέβεζας & Άρτας, με συνολικό προϋπολογισμό 4.500.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη μελέτη που παρουσιάστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας ο κεντρικός οθωμανικός πυρήνας των Λουτρών, ο οποίος είναι 90,0 τ.μ., θα αναδειχθεί και θα μετατραπεί ως επισκέψιμο μνημείο, ενώ μετά τον καθορισμό των τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών ανέγερσης, μετατροπής και επέκτασης Μονάδων Ιαματικής Θεραπείας (Απόφαση 2704 ΦΕΚ 603 Β΄ 22/02/2018) ο Δήμος Πρέβεζας εκπόνησε την μελέτη για την ανακατασκευή των εγκαταστάσεων κάνοντας και μία προσθήκη – επέκταση 100 τ.μ. για την κάλυψη των προαπαιτούμενων χώρων χρήσης βάση του παραπάνω νόμου με σκοπό μετά την εκτέλεση της να αποδοθεί προς χρήση μια σύγχρονή μονάδα ιαματικής θεραπείας.