Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2019 11:10

Στον “πάγο” το Κ.Ε.Ε. Διοίκησης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Εκμεταλλεύσεων στην Πρέβεζα-Αναστέλλονται τα διετή Προγράμματα των Πανεπιστημίων

Την αναστολή έναρξης λειτουργίας των Διετών Προγραμμάτων των Πανεπιστημίων, αποφάσισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σύμφωνα με ρεπορτάζ του esos.

Την απόφαση της Ν. Κεραμέως, σύμφωνα με πληροφορίες του esos, γνωστοποίησε ο υφυπουργός Παιδείας Β. Διγαλάκης  τηλεφωνικά στους Πρυτάνεις. Ο υφυπουργός Παιδείας είπε στους Πρυτάνεις ότι αναμένεται η υπουργός να υπογράψει σχετική απόφαση “αναστολής” τις επόμενες ημέρες.

Για τη λειτουργία των Διετών Προγραμμάτων σε 11 Πανεπιστήμια της χώρας ο πρώην υπουργός παιδείας Κ. Γαβρόγλου είχε υπογράψει μια εβδομάδα πριν τις εθνικές εκλογές τη χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων με το ποσό  1.8 εκ. ευρώ. Στα προγράμματα θα μπορούσαν  να φοιτήσουν περίπου 1.500 απόφοιτοι των ΕΠΑ.Λ  οι οποίοι θα επιλέγονταν  χωρίς εξετάσεις, με βάση τον βαθμό απολυτηρίου ή τον βαθμό του πτυχίου ειδικότητας του ΕΠΑ.Λ.

Η φοίτηση θα ήταν  δωρεάν διάρκεια τεσσάρων ακαδημαικών εξαμήνων  περιλαμβανομένων και των εργαστηρίων και της πρακτικής άσκησης. Σημειώνεται ότι στους αποφοίτους των Διετών Προγραμμάτων Σπουδών των Πανεπιστημίων προβλέπονταν η απονομή επιπέδου 5 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων.

Να θυμίσουμε πως στην Πρέβεζα αναμενόταν να ιδρυθεί μία σχολή (Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης), διετούς φοίτησης, υπό την ακαδημαϊκή εποπτεία του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (το πανεπιστημιακό πλέον Τμήμα της Πρέβεζας), με την ονομασία Σχολή Διοίκησης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Εκμεταλλεύσεων.

Η νεοϊδρυθείσα σχολή θα αφορούσε τους παρακάτω τομείς:

-Διοίκηση αγροτικών εκμεταλλεύσεων (αγροτική παραγωγή)
-Διοίκηση τουριστικών μονάδων (τουρισμός)
-Διοίκηση εφοδιαστικής αλυσίδας και λιμένων (logistics)
-Διοίκηση λογιστικών και χρηματοπιστωτικών οργανισμών (χρηματοοικονομικά)
-Διοίκηση μονάδων τοπικής αυτοδιοίκησης
-Διοίκηση χώρων εστίασης
-Διοίκηση στον τριτογενή τομέα.