Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019 14:02

Χρ. Νέσσερης: "Θερμή παράκληση προς το νέο δήμαρχο, μη δώσετε τα Ιαματικά Λουτρά σε ιδιώτες"

Θερμή παράκληση προς το νέο δήμαρχο Πρέβεζας προκειμένου τα Ιαματικά Λουτρά του δήμου Πρέβεζας να μη δοθούν σε ιδιώτη, απηύθυνε ο απερχόμενος πρόεδρος της ΝΕΔΗΚΕΠ κ. Χρήστος Νέσσερης, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος της ΝΕΔΗΚΕΠ, ο οποίος ασχολήθηκε ιδιαίτερα ενεργά με το θέμα των Ιαματικών Λουτρών κατά τη διάρκεια της θητείας του, αναφέρθηκε στις ενέργειες που έγιναν για την αναγνώριση των ιαματικών πηγών και για το έργο της αναβάθμισης των Λουτρών, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

db7f445402fd68ef56c7e5571ef5adb7 XL

Ο κ. Νέσσερης είπε χαρακτηριστικά: “Όπως γνωρίζετε έχουμε πάρει την αναγνώριση των ιαματικών πηγών, που είναι πάρα πολύ καλό για την Πρέβεζα. Έχουμε καταφέρει κι έχουμε στείλει τα απαραίτητα έγγραφα για το ειδικό σήμα λειτουργίας και έχουμε περάσει από το συμβούλιο το καταστατικό λειτουργίας των ιαματικών λουτρών . Όπως γνωρίζετε τα ιαματικά λουτρά έχουν ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα σε συνεργασία με την Περιφέρεια, το Σεπτέμβριο εκταμιεύονται τα χρήματα (περίπου 1,5 εκ. Ευρώ) και σύντομα θα ξεκινήσει η δημοπρασία για την αναβάθμιση των λουτρών. Όπως φαίνεται κατά πάσα πιθανότητα την επόμενη χρονιά δεν θα λειτουργούν, αφού θα επισκευάζονται.

Για εμένα η ποιότητα των νερών στα ιαματικά λουτρά είναι εξαιρετική, από τις καλύτερες στην Ελλάδα και είναι κρίμα που οι δημότες της Πρέβεζας δεν τα επισκέπτονται. Θα πρέπει όλοι να πάνε!

Θερμή παράκληση προς τον επόμενο δήμαρχο, κ. Γεωργάκο μετά την ολοκλήρωση των έργων θέλω να κρατήσετε τα Λουτρά στο δήμο, δεν θέλω να τα δώσετε σε ιδιώτη. Είναι κρίμα γιατί αν τα δώσετε σε ιδιώτη θα περνάει ο δημότης της Πρέβεζας απέξω για να μυρίσει το θείο... Θα πρέπει να παραμείνουν τα ιαματικά λουτρά στο δήμο Πρέβεζας, υπάρχει η δυνατότητα να μπορέσουν να λειτουργήσουν όπως και σε πολλές άλλες λουτροπόλεις”.