Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019 14:32

Η αυγουστιάτικη “Αραβική Άνοιξη” της Πρέβεζας (photo)

Φυσικά οι κάτοικοι της όμορφης πόλης που λέγεται Πρέβεζα δεν περιμέναμε τον Αύγουστο και τους celebrities που φτάνουν, για να γνωρίζουμε τον “πλούτο” του τόπου μας. Ωστόσο το γεγονός ότι την Πρέβεζα επιλέγουν να επισκεφθούν αραβικής καταγωγής προσωπικότητες αναμφίβολα αποτελεί ένα στοιχείο ότι την Πρέβεζα τη γνωρίζουν ολοένα και περισσότεροι επισκέπτες από το εξωτερικό.

Τις τελευταίες ημέρες ανοικτά του λιμανιού της Πρέβεζας έχει “δέσει” η πολυτελής θαλαμηγός ADORA (62m), που σύμφωνα με δημοσιεύματα φέρεται να ανήκει στον Αιγύπτιο μεγιστάνα Hamed El Chiaty (η γυναίκα του Ντόρα, κατάγεται από την ελληνική παροικία της Αλεξάνδρειας) και στο γιο του, επίσης επιχειρηματία και δισεκατομμυριούχο, Karim El Chiati (παντρεύτηκε με πολυτέλεια στη Μύκονο το 2016).

Ο Hamed El Chiaty και ο γιος του είναι ιδιοκτήτες της εταιρείας Travco Group, μία από τις εταιρείες κολοσσούς στον τομέα του τουρισμού, έχοντας στην κατοχή τους ξενοδοχεία, σκάφη, λεωφορεία κ.ο.κ. σε διάφορες χώρες του κόσμου. Πλέον έχει επεκταθεί και στο Real Estate.

Τις προηγούμενες ημέρες ακόμη δύο σκάφη με αραβικά ονόματα (το ένα με σημαία του Κατάρ), “έδεσαν” στο λιμάνι της Πρέβεζας.

Θα λέγαμε πως πρόκειται για μία αυγουστιάτικη -κατ' ευφημισμόν- “Αραβική Άνοιξη”...