Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012 11:16

Δεν παραδίδει τα «όπλα» ο Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Πρέβεζας – Έδωσε χθες το «παρών» στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (όπου οι χαρακτηρισμοί και η ένταση για τα οικονομικά στοιχεία, ανάμεσα στους Περιφερειακούς Συμβούλους και τον Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη προκάλεσαν ένταση) έδωσε το «παρών» το ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Π.Ε. Πρέβεζας, μαζί με τον αντίστοιχο της Θεσπρωτίας -έχοντας και τη συμπαράσταση του Συλλόγου της Άρτας, το ΔΣ του οποίου δεν μπόρεσε να παραβρεθεί- για να στηρίξουν περαιτέρω τον αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις υπαλλήλων, που γίνεται πλέον μια θλιβερή πραγματικότητα.

Οι τρεις σύλλογοι πρότειναν ένα σχέδιο απόφασης στο Περιφερειακό Συμβούλιο με 5 σημεία. Σύσσωμη η αντιπολίτευση υποστήριξε και τα πέντε σημεία, ενώ το Περιφερειακό Συμβούλιο τα έκανε δεκτά, εκτός από το 5ο σημείο.

Παραθέτουμε το σχέδιο απόφασης:

 

«Σχέδιο Απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου (20-12-2012)

 

1. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα-απόλυση από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης χιλιάδες υπάλληλοι του Δημοσίου και μεταξύ αυτών και 19 της Περιφέρειας Ηπείρου, παρακάμπτοντας το αυτοδιοίκητο των Περιφερειών, καταργώντας την βασική διοικητική αρχή, ο υπογράφων την πρόσληψη να είναι και αυτός που έχει την αρμοδιότητα της όποιας υπηρεσιακής μεταβολής, διαθεσιμότητας, απόλυσης κλπ.

 

2. Πλήθος διατάξεων το τελευταίο διάστημα πλήττουν ευθέως τον πυρήνα της Διοικητικής και Οικονομικής αυτοτέλειας της Αυτοδιοίκησης, που ρητά προστατεύεται από το Ελληνικό Σύνταγμα. Η δραματική περικοπή των νομοθετημένων πόρων μας, η απόφαση για έγκριση των δαπανών μας από το διορισμένο Γ. Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, είναι ευθέως αντισυνταγματικές και παράνομες.

 

3. Οι ενέργειες αυτές της κυβέρνησης, αποτελούν καίριο πλήγμα στη καθημερινή λειτουργία των Υπηρεσιών, απαξιώνοντας πλήρως το θεσμό της αιρετής αυτοδιοίκησης καθιστούν αδύνατη τη λειτουργία των Περιφερειών και την εξυπηρέτηση των πολιτών, προσβάλλουν ευθέως όλους τους αιρετούς, τις αποφάσεις των οργάνων τους και τους εργαζόμενους στο χώρο αυτό.

 

4. Αποφασίζει επίσης να καλύψει οικονομικά τα έξοδα της νομικής προσφυγής των υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων της Περιφέρειας Ηπείρου που θα προσφύγουν.

 

5. Στη βάση αυτή το Περιφερειακό Συμβούλιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποφασίζει κλείσιμο των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου για …….

 

Για τα Δ. Σ.

 

Οι Πρόεδροι των Συλλόγων Πρέβεζας, Άρτας και Θεσπρωτίας

 

 

Αγγελική Χαρμαντά

 

 

Ηλίας Παπαδημητρίου

 

 

Ευάγγελος Στέφος».