Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012 15:15

Άμεση διακοπή της κυκλοφορίας στην Ε.Ο. Αρχαγγέλου – Γλυκής ζητά από την Αστυνομία η αρμόδια υπηρεσία της Π.Ε.Πρέβεζας

Την άμεση διακοπή της κυκλοφορίας στην Ε.Ο. 19 Αρχαγγέλου – Γλυκής, για 4,7 χιλιόμετρα από τη διασταύρωση της Βαλανιδούσας, μέχρι τη διασταύρωση της Αηδονιάς στη περιοχή Σκεπαστού, ζητά απο την Αστυνομία η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, καθώς συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες επικίνδυνες για την οδική ασφάλεια κατολισθήσεις βράχων στην οδό.

Το σχετικό έγγραφο της υπηρεσίας προς τους αρμόδιους φορείς (Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας,

Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας – Τμήμα Τροχαίας, Αστυνομικό Τμήμα Καναλακίου, Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας), αναφέρει:

 

«Κατόπιν αυτοψίας της Υπηρεσίας μας διαπιστώθηκε ότι στο τμήμα της υπ’ αριθ. 19 Ε.Ο. Αρχαγγέλου - Γλυκής μεταξύ Σκεπαστού και Βαλανιδούσας στη περιοχή Σκεπαστού συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες επικίνδυνες για την οδική ασφάλεια κατολισθήσεις βράχων στην οδό .

Επειδή συντρέχει σοβαρός επικείμενος κίνδυνος για τους διερχομένους κρίνονται αναγκαίες οι ακόλουθες ενέργειες :

  1. Η άμεση χορήγηση της σχετικής Αδείας διακοπής της κυκλοφορίας μέχρι 31-01-2013 στο τμήμα της Ε.Ο. 19 Αρχαγγέλου – Γλυκής μήκους 4, 7 Km από τη διασταύρωση της Βαλανιδούσας ( Χ.Θ. 19+300 ) μέχρι τη διασταύρωση της Αηδονιάς στη περιοχή Σκεπαστού ( Χ.Θ. 24+000 ) με παράκαμψη του ανωτέρω τμήματος μέσω των Δημοτικών οδών Βαλανιδούσας – Αηδονιάς και Αηδονιάς – Καναλακίου .

  2. Η άμεση διακοπή της κυκλοφορίας στο προαναφερόμενο τμήμα της Ε.Ο. 19 με εκτροπή της κυκλοφορίας από τη διασταύρωση της Βαλανιδούσας ( Χ.Θ. 19+300 ) στη Δημοτική οδό προς Βαλανιδούσα – Αηδονιά και από Αηδονιά στη Δημοτική οδό Αηδονιάς – Καναλακίου μέχρι τη διασταύρωση της Ε.Ο. 19 προς Αηδονιά στη περιοχή Σκεπαστού ( Χ.Θ. 24+000 ) , με την τοποθέτηση της σχετικής σήμανσης στα σημεία εκτροπής της κυκλοφορίας , όπως απεικονίζεται στο συνημμένο Σχέδιο .

  3. Η άμεση ένταξη της Εργολαβίας του θέματος , ούτως ώστε να ακολουθήσει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος , επειδή συντρέχει σοβαρός επικείμενος κίνδυνος ( κατά τα προβλεπόμενα στο Άρθρο 28 παρ. 1 εδ. γ του Ν. 3669 / 2008 ) , η απ’ ευθείας ανάθεση των εργασιών της εν λόγω Εργολαβίας , με εκτιμώμενο χρόνο ολοκλήρωσης των εργασιών μέχρι την 31-01-2013.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας το συντομότερο δυνατόν».