Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2019 10:45

Ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας:

ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ.

«Συνάδελφοι-Συναδέλφισες

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζοντας στις ίδιες αντιλαϊκές ράγες με την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και επεκτείνοντας τους απεργοκτόνους νόμους της, ετοιμάζει νέο χτύπημα απέναντι στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων και των συνδικάτων.Σχεδιάζει να βάλει τη συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα στην απεργία στο γύψο.

Στην ουσία η κυβέρνηση υλοποιεί διαχρονικούς πόθους του ΣΕΒ,του ΣΕΤΕ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων και θέλει να τελειώνει μία και καλή με οποιαδήποτε οργανωμένη φωνή αμφισβήτησης,διεκδίκησης και σύγκρουσης,επιθυμεί να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς.

Με το ηλεκτρονικό φακέλωμα επιδιώκουν να αλώσουν το χαρακτήρα των ταξικών συνδικάτων και η εργοδοσία να βρίσκεται σε θέση ανά πάσα στιγμή να γνωρίζει ποιοι εργαζόμενοι είναι οργανωμένοι στα σωματεία τους.

Θέλουν επίσης να εμποδίσουν τους εργαζόμενους να διεκδικούν οργανωμένα τα δικαιώματά τους, θέλουν να χτυπήσουν τη συλλογική δράση. Θέλουν να αποφασίζουν οι εργοδότες για αυτούς, για ζητήματα που τους αφορούν, χωρίς να είναι παρόντες,και όλη αυτή την παρωδία,την βαφτίζουν δημοκρατική διαδικασία με ηλεκτρονικό τρόπο.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να φέρει τροπολογίες που θα νομιμοποιούν και θα επεκτείνουν την κρατική και εργοδοτική παρέμβαση μέσα στα συνδικάτα, θα καταργούν τα καταστατικά των σωματείων, θα φακελώνουν όλους τους συνδικαλισμένους εργαζόμενους. Θα βοηθούν τους μεγαλοεργοδότες να μην προσλαμβάνουν εργαζόμενους οι οποίοι διεκδικούν, θα φακελώνουν συνολικά τη συνδικαλιστική δράση, καταργώντας στην ουσία κάθε συλλογική διαδικασία.

Έχουν βάλει στο σημάδι το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα, τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του.

Με τις τροπολογίες αυτές ανοίγει ο δρόμος για ακόμα περισσότερες διώξεις συνδικαλιστών, για ένταση της καταστολής απέναντι στους εργαζόμενους που παλεύουν για καλύτερα μεροκάματα,για δικαιώματα και καλύτερες συνθήκες δουλειάς.

Στόχος τους με όλα αυτά τα αντεργατικά μέτρα είναι η εξασφάλιση της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους,η δημιουργία φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος που συνεπάγεται μεγαλύτερο τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων και πιο φθηνή εργατική δύναμη και συνοδεύεται πάντα με την κρατική παρέμβαση και καταστολή.

Στην ουσία ομολογούν πως μπροστά στη λαίλαπα της επίθεσης που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα, θέλουν να έχουν λυμένα τα χέρια τους, δηλαδή να αφοπλίσουν το συνδικαλιστικό κίνημα.Αυτή είναι η κανονικότητα που διαφημίζουν.

Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο!

Τα συνδικάτα δεν πρόκειται να υποκύψουν σε αυτούς τους βρώμικους σχεδιασμούς,έχουν καταστατικά που κανείς δεν μπορεί να κάνει κουρελόχαρτα,με βάση αυτά κινούνται και οργανώνουν την πάλη των εργαζομένων χωρίς να λογαριάζουν τους εργοδότες και τις κυβερνήσεις τους.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας καλεί τους εργαζόμενους,τα συνδικάτα,κάθε τίμιο συνδικάλιστή να βρίσκεται σε επαγρύπνηση και διαρκή ετοιμότητα.Να ανοίξει η συζήτηση στους χώρους δουλειάς,να παρθούν αποφάσεις απεργιακής απάντησης όταν η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει αυτό το ταρατούργημα για ψήφιση στη Βουλή και να προσπαθήσει να παρέμβει ωμά στη λειτουργία των συνδικάτων και στο δικαίωμα στην απεργία.