Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019 11:52

Συνέλευση Συντονισμού Εργαζομένων-Ανέργων Πρέβεζας: "Να δοθεί λύση υπέρ των εργαζομένων που περνάνε από το Άκτιο για την εργασία τους"

Η Συνέλευση Συντονισμού Εργαζομένων-Ανέργων Πρέβεζας απέστειλε την παρακάτω ανακοίνωση:

Οι δρόμοι είναι δημόσιο αγαθό , ελεύθεροι για χρήση από όλους τους εργαζόμενους

Να σβηστούν τώρα οι κλήσεις που έκοψε η τροχαία

Να δοθεί λύση υπέρ των εργαζομένων που περνάνε από το Άκτιο για την εργασία τους

 

Όλοι γνωρίζουμε το χρόνιο πρόβλημα των εργαζομένων που μετακινούνται κάθε μέρα μεταξύ Πρέβεζας-Βόνιτσας-Λευκάδας για να βγάλουν το μεροκάματό τους .

Οι εργαζόμενοι για να αποφύγουν το δυσβάστακτο κόστος της καθημερινής διέλευσής τους από τα διόδια του Ακτίου αφήνουν τα αυτοκίνητά τους δεξιά και αριστερά πριν τα διόδια. Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ στο όνομα της «απώλειας κερδών» στέλνει τη τροχαία να μοιράσει πρόστιμα για παράνομη στάθμευση. Φανταστείτε τι έχει να γίνει αν προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της.

Εργαζόμενες εργαζόμενοι

Πληρώσαμε για τη χρηματοδότηση της κατασκευής των έργων. Ξαναπληρώνουμε με την αντιλαϊκή φορολογία, πληρώνουμε διόδια για να τα χρησιμοποιούμε, τώρα θα πρέπει να τα περνάμε και αναγκαστικά ο καθένας με το αμάξι του για να πάει να βγάλει το ψωμί του.

Έχουμε ανάγκη από πραγματικά δημόσια έργα βελτίωσης και ανάπτυξης των κοινωνικών υποδομών και ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών με κριτήριο τις ανάγκες των πολλών και όχι των λίγων.

Καλούμε τα Εργατικά Κέντρα της περιοχής να πάρουν άμεσα πρωτοβουλίες σε αυτή τη κατεύθυνση για να λυθεί το πρόβλημα μετακίνησης των εργαζομένων που χρησιμοποιούν καθημερινά τα διόδια για να πάνε στη δουλειά τους.

Καλούμε τη Περιφέρεια Ηπείρου (ειδικά τη περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας) και τους Δήμους Ανακτορίου-Λευκάδας -Πρέβεζας να πάρουν πρωτοβουλία για να δοθεί λύση στη μετακίνηση των εργαζομένων. Να συνεδριάσουν άμεσα τα περιφερειακά συμβούλια και τα δημοτικά συμβούλια της περιοχής .

Να παλέψουμε για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης , της Ε.Ε και του κεφαλαίου. Να παλέψουμε για ελεύθερη πρόσβαση χωρίς χαράτσια και για πραγματικά δημόσιες σύγχρονες δωρεάν συγκοινωνίες.

Η «συνέλευση συντονισμού εργαζομένων –ανέργων Πρέβεζας» στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων, τους καλεί να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και συλλογικά να παλέψουν για το δίκιο τους.