Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 12:54

Ανακαλείται η άδεια του καταφυγίου αδέσποτων ζώων στο Νεοχώρι - “Καυτή πατάτα” στα χέρια της δημοτικής αρχής

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας (ΔΑΟΚ Πρέβεζας), εξέδωσε απόφαση με την οποία ανακαλεί την με αρ. πρωτ. 875/12-4-2005 απόφασης άδειας λειτουργίας καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Δήμο Πρέβεζας στη θέση "Λάκκοι Νεοχωρίου" διότι στερείται των σχετικών υλικοτεχνικών υποδομών και προδιαγραφών όπως ορίζονται από τη σχετική νομοθεσία.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η ΔΑΟΚ Πρέβεζας ήδη από το 2013 και με συνεχείς εκθέσεις ελέγχου του χώρου μέχρι και τις 3/9/2019 είχε επισημάνει τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο καταφύγιο και αφορούσαν φυσικά το Δήμο Πρέβεζας, ο οποίος είναι και ο πλέον αρμόδιος για τη λειτουργία του καταφυγίου.

Το atpreveza.gr επικοινώνησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου, ο οποίος μας τόνισε ότι η υπηρεσία έπραξε ως όφειλε, είχε ενημερωθεί και η δημοτική αρχή για την εξέλιξη αυτή, ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι το κύριο μέλημα όλων στην υπόθεση του καταφυγίου θα πρέπει να είναι η προστασία και η καλοζωία των πλασμάτων που φιλοξενούνται εκεί.

Το atpreveza.gr επικοινώνησε με τον αρμόδιο εντεταλμένο σύμβουλο του Δήμου Πρέβεζας Γρηγόρη Κουμπή, ο οποίος υποστήριξε ότι έχει ενημερωθεί για την απόφαση της ΔΑΟΚ Πρέβεζας για ανάκληση της άδειας του καταφυγίου και στο πλαίσιο αυτό θα ξεκινήσει άμεσα διαβούλευση, ώστε να συναποφασισθεί με την κοινωνία και τους φορείς το τι μέλλει γενέσθαι με το καταφύγιο αδέσποτων.

Ήταν δέσμευση -όπως τόνισε- της νέας δημοτικής αρχής πως θα δει πολύ σοβαρά το ζήτημα και πιθανότατα, όπως ανέφερε, θα επιλεχθεί άλλος χώρος για τη στέγαση των αδέσποτων εκτός του σημείου που είναι σήμερα το καταφύγιο, σε συνδυασμό με χρηματοδοτικά εργαλεία για ένα νέο, σύγχρονο καταφύγιο που προσφέρει το πρόγραμμα “Φιλόδημος”.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που αγγίζει τα όρια του κοινωνικού προβλήματος και θα πρέπει να επιδειχθεί η δέουσα προσοχή από τις δημοτικές αρχές.

Το “μεγάλο αγκάθι” όμως αυτή τη στιγμή είναι πού θα μεταφερθούν τα αδέσποτα ζώα που φιλοξενούνται στο καταφύγιο...