Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 13:01

Εποικοδομητικά κύλησε η σύσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών και των Δημάρχων του Ν. Πρέβεζας – Ποια ζητήματα τέθηκαν

Θετικά συμπεράσματα έβγαλαν από τη σύσκεψη που είχαν με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, οι Δήμαρχοι Πρέβεζας, Πάργας και Ζηρού, Νίκος Γεωργάκος, Νίκος Ζαχαριάς και Νίκος Καλαντζής, συμμετέχοντας στην προγραμματισμένη συνάντηση με όλους τους Δημάρχους της Ηπείρου.

Στους Δημάρχους έκανε θετική εντύπωση το γεγονός ότι ο Υπουργός σημείωνε αναλυτικά αυτά που του μετέφεραν και τους άκουσε με προσοχή, αν και απέφυγε να κάνει συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Μεταξύ άλλων κυριάρχησαν τα θέματα της διαχείρισης των απορριμμάτων και των σχετικών συμβάσεων που έχουν υπογραφεί.

Στον κ. Θεοδωρικάκο μεταφέρθηκαν βασικά προβλήματα υποδομών, αλλά και η ανάγκη ενίσχυσης με επιστημονικό προσωπικό, ώστε να μπορούν οι Δήμοι να γίνουν περισσότερο παραγωγικοί και να αντλούν χρηματοδοτήσεις από το κεντρικό κράτος και τα ευρωπαϊκά κονδύλια, μιας και το προσωπικό των Δήμων είναι γηρασμένο. Τέτοια δέσμευση πάντως από πλευράς του Υπουργού δεν υπήρξε.

Παράλληλα τονίστηκε η αναγκαιότητα να ξεπεραστεί μία κουραστική γραφειοκρατία, που έχει να κάνει με μελέτες και να προσπαθεί το ΥΠΕΣ με το προσωπικό που διαθέτει να απλοποιήσει τις διαδικασίες ώστε να διεκπεραιώνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι Δήμοι τα έργα που προκηρύσσουν.

Επιπλέον ζητήθηκε να συνεχιστεί η πολύ καλή επικοινωνία που είχε αναπτυχθεί με το Υπουργείο Εσωτερικών επί ημερών Αλέξη Χαρίτση.

theodorikakos