Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 14:42

“Μάστιγα” τα έργα στα... λόγια που θα αντιμετωπίσει η νυν δημοτική αρχή...

Μία από τις πιο σοβαρές παθογένειες που αντιμετώπισε η οικονομική επιτροπή του καλλικρατικού Δήμου Πρέβεζας στις δύο προηγούμενες θητείες της, θα τη βρει ως... απόνερα μπροστά της και η οικονομική επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας, που συνεδρίασε για τη νέα της θητεία για πρώτη φορά την Πέμπτη. Και η παθογένεια αυτή ονομάζεται “έργα-υπηρεσίες στα λόγια”, με επαγγελματίες να προσφεύγουν σε ένδικα μέσα για να πάρουν τα χρήματα που τους οφείλει ο Δήμος. Επιπροσθέτως υπάρχει και ζήτημα με το “σπάσιμο” υπηρεσιών για να μικραίνει το ποσό.

Ειδικότερα η οικονομική επιτροπή κλήθηκε να αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε ένδικα μέσα, καθώς επαγγελματίας διεκδικεί με δύο αγωγές ένα ποσό της τάξεως των 7.000 ευρώ, για υπηρεσία σε πολιτιστική εκδήλωση του Δήμου Πρέβεζας. Με το Δήμο δεν υπήρξε καμία σύμβαση όπως εξηγήθηκε, ωστόσο η υπηρεσία εκτελέστηκε καλώς. Η οικονομική επιτροπή αποφάσισε να χορηγήσει τη νόμιμη εντολή και πληρεξουσιότητα στον νομικό σύμβουλο του Δήμου Πρέβεζας, όπως παρασταθεί ενώπιον του Ειρηνοδικείου Πρέβεζας, κατά την δικάσιμο της 18ης Οκτωβρίου 2019 και σε κάθε επόμενη μετ’ αναβολή δικάσιμο αυτής, για λογαριασμό του Δήμου και συνομολογήσει την από 21-6-2019 (αρ κατ δικ 37/2019) αγωγή και υποστηρίξει τα δικαιώματα του Δήμου.

Ακολούθησε μάλιστα και η παρακάτω ενδεικτική στιχομυθία ανάμεσα στα μέλη της επιτροπής:

Βαγγέλης Ροπόκης: “Θα συναντήσουμε πολλά τέτοια...”

Κοσμάς Κορωναίος: “Προκύπτει ότι δεν έγινε σωστά η διαδικασία...”

Κώστας Ακρίβης: “Η σύμβαση γιατί δεν έγινε;”

Φούντογλου (οικονομική υπηρεσία): “Το κάναμε κάτω από το ποσό που πρέπει. Το... σπάσαμε”.

Κωστούλας: “Και του χρόνου τα ίδια θα έχουμε...”

Στη δεύτερη περίπτωση η οικονομική επιτροπή ανέβαλε τη συζήτηση του θέματος για αγωγή επαγγελματία για έργο στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Καναλίου, ώστε να υπάρξουν διευκρινίσεις για το πως εκτελέστηκε το έργο, το οποίο αποδεδειγμένα εκτελέστηκε, όπως και η προμήθεια υλικών από τον επαγγελματία.

Ο κ. Ροπόκης τόνισε ότι δόθηκε προφορικά εντολή από πρώην Αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Ζαλόγγου για το έργο, με τον κ. Κωστούλα να επισημαίνει το αν παρελήφθη ή όχι το έργο και την οικονομική υπηρεσία να προσθέτει ότι δεν έχουν κατοχυρωθεί τιμολόγια.

Μία σύμβαση δηλαδή που έγινε στα λόγια για ένα έργο που πλησιάζει τις 5.000 ευρώ.

Ο κ. Νίτσας από την πλευρά του πρόσθεσε πως γνωρίζει ότι έχει υπάρξει εντολή από τον πρώην Αντιδήμαρχο.

Αναφέρθηκε επίσης ότι θα ζητηθούν εξηγήσεις από τους τότε αρμόδιους Αντιδημάρχους.

Η όλη συζήτηση πάντως επιβεβαίωσε το φαινόμενο των “συμβάσεων στα λόγια”, που πολλές φορές έχει φέρει σε δύσκολη θέση το Δήμο Πρέβεζας.