Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019 15:03

Η πλειοψηφία “υιοθέτησε” πρόταση της “Στροφής στο Μέλλον” για δωρεάν ασύρματο δίκτυο στο Δήμο Πρέβεζας

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της φιλοσοφίας και της λογικής συνεργασιών πάνω στην οποία “χτίστηκε” ο “Κλεισθένης” της απλής αναλογικής, πριν η Κυβέρνηση αποφασίσει πραξικοπηματικά να αλλάξει την ψήφο των πολιτών, αποτυπώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Η παράταξη “Στροφή στο Μέλλον” και ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Ανωγιάτης, παρουσίασαν μία πρόταση δική τους κατά τη διάρκεια της συζήτησης για έγκριση της προγραμματικής σύμβασης με το ΕΚΕΤΑ για την συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα WiFi4EU, που περιλαμβάνει τη λήψη ενός κουπονιού χρηματοδότησης για κάθε Δήμο αξίας 15.000€, για τη δημιουργία σημείων ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Αρχικά ο κ. Ανωγιάτης ανέφερε: “Να πω ότι είναι η τρίτη πρόσκληση αυτή, δεν είναι η πρώτη. Είναι ένα πρόγραμμα μικρής εμβέλειας. Στη σύμβαση, στο άρθρο 3, αναφέρεται ότι το Ινστιτούτο θα αναλάβει να εκτελέσει και την προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού. Θα αναλάβει το ίδιο και την προμήθεια; Γιατί θα είναι σαν να κάνουμε απευθείας ανάθεση”, για να λάβει την απάντηση από την προϊσταμένη των τεχνικών υπηρεσιών κα Μωραϊτη πως τη διαδικασία και μόνο θα αναλάβει το ΕΚΕΤΑ.

Ακολούθως ο κ. Ανωγιάτης ανέφερε: “Εμείς σαν παράταξη, επειδή δεν υπάρχει πρόβλεψη για το που θα τοποθετηθούν χωροταξικά τα σημεία και με δεδομένο ότι μέσω του προγράμματος του Open Mall θα καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος του αστικού ιστού της πόλης, προτείνουμε να εγκατασταθεί σε περιοχές των δημοτικών ενοτήτων Λούρου και Ζαλόγγου, ώστε να γίνει και μείωση του ψηφιακού χάσματος που υπάρχει ανάμεσα στις δημοτικές ενότητες του Δήμου μας. Σε κάθε περίπτωση να το δούμε ως αρχή για να καλυφθεί ευρυζωνικά όλος ο Δήμος μας”.

IMG 5886

Το λόγο έλαβε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δαρδαμάνης, που υποστήριξε: “Συμφωνούμε με την πρόταση του κου Ανωγιάτη και ορίζει και ο νόμος επιτροπή που θα επεξεργαστεί τα θέματα της ευρυζωνικότητας για το Δήμο”.

Τη δική του οπτική έδωσε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας”, Μιχάλης Γεωργούλης: “Υπάρχει πρόβλεψη για το που θα τοποθετηθούν κάποιες κεραίες; Υπήρχε και παλαιότερα ένα ζήτημα με ιδιώτες, που είχε ξεσηκώσει τους κατοίκους στα Καμαρινιωταίικα. Υπάρχει πρόβλεψη για τη συντήρηση; Γιατί πολύ απλά θα πάρουμε τα χρήματα, θα κονομήσουν οι ιδιώτες και τέλος”.

IMG 5895

Ακολούθησε ψηφοφορία, όπου όλες οι παρατάξεις ψήφισαν την πρόταση της “Στροφής στο Μέλλον”, πλην του κου Γεωργούλη που ψήφισε “λευκό”.