Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2019 15:11

Αναβολή πήρε η υπόθεση για το “σκάνδαλο των οικοπέδων” στον πρώην Δήμο Φαναρίου

Για τον Μάρτιο του 2020 πήρε αναβολή η έφεση του Γ. Καούρη στην υπόθεση του “σκανδάλου των οικοπέδων” στον πρώην Δήμο Φαναρίου, η οποία είχε οριστεί να εκδικαστεί την 1η Οκτωβρίου 2019 στο Πενταμελές Εφετείο Ιωαννίνων.

Θυμίζουμε εν συντομία ότι με το υπ'αριθ.110/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Ιωαννίνων, είχαν παραπεμφθεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων με βαριές κατηγορίες, ο πρώην Δήμαρχος Φαναρίου Γ. Καούρης (νυν δημοτικός σύμβουλος), ο πρώην Δήμαρχος Φαναρίου και Πάργας (νυν δημοτικός σύμβουλος) Αντ. Νάστας, και ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Οδ. Νικολάου, επειδή δεν υπερασπίστηκαν -σύμφωνα με το βούλευμα- τα περιουσιακά συμφέροντα του Δήμου, σε διεκδικήσεις από πολίτες, οικοπέδων που ήταν όμως καταπατημένες δημοτικές εκτάσεις.

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων, οι Νάστας-Νικολάου απαλλάχθηκαν των κατηγοριών, ενώ το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Γ. Καούρη για απιστία και του επέβαλε κάθειρξη 8 ετών, σύμφωνα και με τα όσα αναφέρει το πρακτικό της συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Πάργας, που αποφάσισε κατά πλειοψηφία να δώσει τη ρητή, ειδική και ανέκκλητη εντολή και πληρεξουσιότητα σε δικηγόρο του Πρωτοδικείου Πρέβεζας, όπως παρασταθεί, σε κάθε μετ’ αναβολήν ή διακοπή δικάσιμο ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Ιωαννίνων και επαναλάβει την πρωτόδικα δηλωθείσα παράσταση πολιτικής αγωγής του Δήμου Πάργας για το ποσό των σαράντα (40) ευρώ με επιφύλαξη ως χρηματική ικανοποίηση, άλλως να παρασταθεί προς υποστήριξη της κατηγορίας, κατά του κατηγορουμένου Γεωργίου Καούρη, ο οποίος είχε παραπεμφθεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Ιωαννίνων με το υπ'αριθ.110/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Ιωαννίνων, για την ηθική βλάβη που επήλθε στο Δήμο Πάργας από την αξιόποινη συμπεριφορά του κατηγορουμένου που αναφέρεται στο ανωτέρω βούλευμα.