Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 12:05

Αιχμές Νίτσα για “κρυφή ατζέντα” Γεωργάκου για το Δήμο Πρέβεζας - “Απαξιοίτε να ενημερώσετε το δημοτικό συμβούλιο κε Δήμαρχε;”

Με σχετική ένταση ξεκίνησε η “μαραθώνια” (πάνω από 7 ώρες) όπως εξελίχθηκε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, τη Δευτέρα.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργος Νίτσας έθεσε ένα εύλογο ερώτημα στο Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο, σχετικά με τις ανακοινώσεις που εξέδωσε για τις συναντήσεις που είχε στην Ελλάδα και τις Βρυξέλλες. Ο Δήμαρχος ουσιαστικά “πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα”, αφήνοντας “σύννεφα” είτε για “κρυφή ατζέντα” που είχε στις συναντήσεις του είτε για “βαρύγδουπες εκφράσεις” κενές περιεχομένου που χρησιμοποιήθηκαν στα δελτία Τύπου που εξέδωσε. Σε κάθε περίπτωση έκανε κάτι που δημιούργησε “τριβές” με τον ερωτώντα. Απέφυγε να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο. Ακολούθησε μάλιστα ο παρακάτω διάλογος:

Νίτσας: “Έχετε πρόθεση να κάνετε προγραμματικές δηλώσεις κε Δήμαρχε ως είθισται; Είχατε πει στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ότι θα έρθει στο επόμενο. Έχει να κάνει και με το πως θα ψηφίσουμε στο Σχέδιο Δράσης της επόμενης ημέρας της δημοτικής αρχής. Θέλουμε να ξέρουμε πού θα οδηγήσει η δημοτική αρχή αυτόν τον τόπο για την επόμενη 4ετία. Είναι σημαντικό και κρίσιμο. Διαβάσαμε στον τοπικό Τύπο για τις συναντήσεις του Δημάρχου στο εξωτερικό και ανά την Επικράτεια. Συγχαίρουμε την εξωστρέφεια αυτή του Δήμου, αλλά θα θέλαμε το κυρίαρχο και αρμόδιο όργανο, το δημοτικό συμβούλιο να ενημερωθεί. Όταν δεν ξέρουμε εμείς εδώ για “Στρατηγικό Σχεδιασμό”, για “επενδυτικό σχέδιο”... Ποιο είναι αυτό; Για να ξέρει κάθε μέλος του δημοτικού συμβουλίου και κάθε πολίτης τι είναι αυτό που συζητά κατ' ιδίαν ο Δήμαρχος με έναν θεσμικό παράγοντα, όπως ο Υπουργός Ανάπτυξης”.

IMG 6912

Γεωργάκος: “Κε Νίτσα βιάζεστε πολύ. Οι προγραμματικές δηλώσεις που θα κάνω θα έρθουν οσονούπω. Είμαστε μόνο ένα μήνα και κάτι δημοτική αρχή. Δεν έχουν ολοκληρωθεί τα κοινοτικά συμβούλια. Εντός των ημερών θα έχουμε το τεχνικό πρόγραμμα και μέχρι το τέλος του έτους το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την επόμενη 4ετία. Οπότε μη βιάζεστε. Αναφορικά με τις συναντήσεις... Θα έρθουν στο δημοτικό συμβούλιο, θα φέρουμε το τι θέλουμε την επόμενη ημέρα. Λίγη υπομονή...”

Νίτσας: “Δηλαδή είναι μυστικό κάτι; Ανακοινώθηκε στην κοινωνία της Πρέβεζας ότι αναπτύχθηκε ο Στρατηγικός Σχεδιασμός. Μα, απαξιοίτε να ενημερώσετε το δημοτικό συμβούλιο, για το τι είπατε στον Υπουργό Ανάπτυξης; Αν απαξιοίτε, δηλώστε το να το ξέρουμε...”.