Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 14:10

Ηλεκτροκίνητο απορριμματοφόρο για το ιστορικό κέντρο και αναβάθμιση εξοπλισμού για την καθαριότητα στο Δήμο Πρέβεζας

Με ομόφωνη απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας στη συνεδρίαση της Δευτέρας, ενέκρινε την επικαιροποίηση-τροποποίηση της μελέτης με τίτλο: «ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ (ΣΒΔΕ)».

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Ακρίβης, η μελέτη περιλαμβάνει από το Δήμο Πρέβεζας την αγορά 3 απορριμματοφόρων και 2 φορτηγών (πλυντήριο κάδων,καλαθοφόρο), τα οποία χρησιμοποιούν ως καύσιμο το πετρέλαιο και 2 αγροτικών 4x4, κόστους 710.000 ευρώ.

Ο Δήμος Πρέβεζας θα προβεί επίσης στην αγορά ενός ηλεκτροκίνητου απορριμματοφόρου μικρού όγκου και χωρητικότητας (κόστος 50.000 ευρώ), προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στο ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας.

Η αναβάθμιση του εξοπλισμού εντάσσεται στον ολοκληρωμένο ενεργειακό σχεδιασμό του Δήμου Πρέβεζας.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Στροφή στο Μέλλον” Ευκλείδης Φονταράς ανέφερε ότι το πλυντήριο του Δήμου λειτουργεί κανονικά, για να λάβει την απάντηση από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Ροπόκη, ο οποίος πρόσθεσε: “Και κάδους και δύο πλυντήρια θέλουμε για Ζάλογγο και Λούρο. Και στα ανταποδοτικά να είστε περισσότερο απλοχέρηδες. Πολύ μαζεμένους σας βλέπω...”.

Ο δημοτικός σύμβουλος της “Στροφής στο Μέλλον” Θανάσης Ανωγιάτης επισήμανε: “Υπάρχει συνολικό σχέδιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων; Θα πρέπει να συζητηθεί σοβαρά...”, ενώ ο Παύλος Σαραμπασίνας (σύμβουλος της “Δημοτικής Συνεργασίας”) είπε ότι θα χρειαστούν ακόμη και δύο μικρές σκούπες-οχήματα.