Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 14:38

Ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας υπέρ των εργαζομένων που διέρχονται από τα διόδια του Ακτίου

Στην έκδοση ομόφωνου ψηφίσματος υπέρ των εργαζομένων που διέρχονται από τα διόδια του Ακτίου προχώρησε το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας.

Το θέμα ήρθε προς συζήτηση μετά από πρόταση του επικεφαλής της Ανυπότακτης Κίνησης για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας κ. Μιχάλη Γεωργούλη, ο οποίος στην εισήγησή του επισήμανε το χρόνιο πρόβλημα των εργαζομένων που μετακινούνται καθημερινά μεταξύ Πρέβεζας-Βόνιτσας-Λευκάδας, οι οποίοι αναγκάζονται να σταθμεύουν τα οχήματά τους πριν τα διόδια για να αποφύγουν το δυσβάστακτο κόστος της καθημερινής διέλευσης. Ο κ. Γεωργούλης υπογράμμισε πως οι δρόμοι είναι δημόσιο αγαθό και ελεύθεροι για χρήση από όλους τους εργαζόμενους και καυτηρίασε τη στάση της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΑΕ η οποία στο όνομα της “απώλειας κερδών” στέλνει την τροχαία και μοιράζει πρόστιμα για παράνομη στάθμευση και κατέθεσε σχετικό ψήφισμα.

Ο δήμαρχος Πρέβεζας από την πλευρά του συμφώνησε για την ανάγκη έκδοσης ψηφίσματος και κατέθεσε το δικό του ψήφισμα, ενώ στο ίδιο κλίμα ήταν οι τοποθετήσεις όλων των παρατάξεων.

Μετά από συζήτηση το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας κατέληξε ομόφωνα στο παρακάτω ψήφισμα:

Μεγάλος αριθμός εργαζομένων καθημερινά μετακινείται μεταξύ Πρέβεζας, Βόνιτσας και Λευκάδας οι οποίοι προκειμένου να αποφύγουν το μεγάλο κόστος της διέλευσης από τα διόδια του Ακτίου σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους πριν από αυτά. Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ πρόσφατα με απόφασή της πρόσφατα απαγόρευσε τη στάθμευση με αποτέλεσμα η τροχαία να επιβάλλει πρόστιμα παράνομης στάθμευσης. Είναι σαφές ότι η δυσμενής οικονομική κατάσταση που επικρατεί καθιστά αδύνατο σε πολλούς να ανταποκριθούν στις βασικές τους ανάγκες και δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν σε επιπλέον οικονομικές επιβαρύνσεις. Εξάλλου αυτό το έργο έχει πληρωθεί ήδη αρκετές φορές από τον ελληνικό λαό.

Για τους λόγους αυτούς το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας αποφασίζει:

1. Να εκφράσει την απόλυτη αντίθεσή του στην υλοποίηση της απόφασης απαγόρευσης της στάθμευσης πριν τα διόδια

2. Να προβεί σε ενέργειες για να αποτρέψει τις επιπτώσεις που θα προκύψουν από την υλοποίηση της απόφασης αυτής, δηλαδή την αύξηση του κόστους μετακινήσεων.

3. Να ζητήσει την ελεύθερη διέλευση των εργαζομένων που μετακινούνται καθημερινά για να πάνε στις εργασίες τους καθώς και των κατοίκων που διαμένουν στο Άκτιο

4. Να προτείνει τη δημιουργία χώρου στάθμευσης και σήμανσης αυτού πλησίον της υποθαλάσιας

5. Να εξουσιοδοτήσει το δήμαρχο Πρέβεζας, σε συνεργασία με τους δήμους Ανακτορίου και Λευκάδας να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για προώθηση των αιτημάτων μας τόσο προς την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ όσο και ως προς το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών.