Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 15:09

Προαναγγελία αύξησης των δημοτικών τελών από τη δημοτική αρχή Πρέβεζας...

Η συζήτηση του θέματος: “Έγκριση πρωτόκολλων παραλαβής Υπηρεσιών Τμήματος Καθαριότητας, Δ/νσης Αγροτ. Ανάπτυξης Περιβάλλοντος Καθαριότητας & Πρασίνου: i. Μεταφορά ανακυκλώσιμων δημοτικών αποβλήτων συσκευασίας 2018-19, μηνός Αυγούστου 2019 ii. Μεταφόρτωση & Μεταφορά Απορριμμάτων Δήμου Πρέβεζας 2019, χρονικό διάστημα 16/8/2019-15/9/2019”, εξελίχθηκε σε μία “κεκαλυμμένη” παραδοχή από το Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο, ότι θα έχουμε αύξηση των δημοτικών τελών που θα βαρύνουν τις τσέπες των πολιτών.

Εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης ο Κώστας Κύρλας, έκανε αναφορά σε έγγραφο του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη προς το Δήμο Πρέβεζας, που ζητά βάσει και της σύμβασης με την εταιρεία την καταβολή για το έτος 2019 επιπλέον, 411.000 ευρώ για τα απορρίμματα. “Δηλαδή σκοπεύει να αυξήσει τα δημοτικά τέλη επιπλέον κατά 411.000 Ευρώ και το αποκρύβει τόσο από το Δημοτικό συμβούλιο όσο και από τον λαό της Πρέβεζας”, σχολίασε ο κ. Κύρλας και ρώτησε:

Θα αυξηθούν τα τέλη και δεν το γνωρίζει το δημοτικό συμβούλιο; Υπάρχει σχέδιο αύξησης των δημοτικών τελών;”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ερώτηση του συμβούλου της Ανυπότακτης Κίνησης για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας Μιχάλη Γεωργούλη, που τόνισε επικαλούμενος και το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του atpreveza.gr (δείτε ΕΔΩ): “Σε σχέση με τον όγκο των απορριμμάτων, αν δεν είναι με βάση τις συμφωνημένες, θα πληρώνουμε; Στο Δήμο Πάργας υπάρχει περίπτωση τετραπλασιασμού των τελών καθαριότητας. Υπάρχει τέτοια περίπτωση και σε εμάς; Αυτό ενδιαφέρει τους Πρεβεζάνους...”.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βαγγέλης Ροπόκης είπε με νόημα: “Πάμε δεν πάμε θα πληρώσουμε. Θα το συζητήσουμε σε άλλο θέμα. Θα πάρουμε όλοι την ευθύνη μας συνάδελφοι. Και θα κάνουμε το λογαριασμό”, ενώ ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος συμπλήρωσε: “Και ο Σταθμός Μεταφόρτωσης πρέπει να λειτουργήσει. Ο σκοπός μας είναι να κάνουμε ανακύκλωση περισσότερο. Η σύμβαση με το εργοστάσιο έχει ήδη υπογραφεί. Οδηγούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Μακάρι τα υπολείμματα να μη φτάνουν στο 40%, γιατί έτσι δε θα γυρνούν στο ΧΥΤΥ. Θα πρέπει να γίνει μία ενιαία μεταφορά για όλους τους Νομούς”.

Τότε επανήλθε ο κ. Κύρλας ρωτώντας: “Θα αυξηθούν τα τέλη ή όχι;”, για να λάβει την απάντηση του Δημάρχου: “Γνωρίζουν και οι πιο παλιοί ότι η εισήγηση της υπηρεσίας είναι αύξηση των τελών. Κάθε χρόνο το αντιμετωπίζετε αυτό. Και κανένας δε θέλει να επιβαρύνει τους πολίτες με πρόσθετα τέλη. Θα το αποφασίσουμε μέσα στον Οκτώβριο”. Αυτό βέβαια δεν είναι ακριβές, καθώς για αρκετά χρόνια η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν προχωρούσε σε αύξηση.

Τότε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σταύρος Αμαραντος σχολίασε: “Προεκλογικά κε Δήμαρχε δε λέγατε τίποτα για τα τέλη όμως, ε; Δε σας άφηναν οι επικοινωνιολόγοι σας... ”.