Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 12:35

Έμεινε εκτός ΦΟΔΣΑ ο Ροπόκης – Δεν τον πρότεινε ο Γεωργάκος – Πως εξελίχθηκε η ψηφοφορία...

Περίεργη τροπή είχε η διαδικασία εκλογής αντιπροσώπων του Δήμου Πρέβεζας στο Δ.Σ. του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών αποβλήτων 1ης Περιφερειακής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα.

Αρχικά ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος πρότεινε τους Αντιδημάρχους Κώστα Ακρίβη και Γιάννη Δαρδαμάνη, ενώ ένας εκπρόσωπος θα οριζόταν από τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Στροφή στο Μέλλον” Ευκλείδης Φονταράς πρότεινε το Θανάση Ανωγιάτη, ενώ ο επικεφαλής της “Δημοτικής Συνεργασίας” Χρήστος Μπαΐλης πρότεινε τον Παύλο Σαραμπασίνα.

Θα περίμενε κάποιος ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος να πρότεινε έναν από τους πλέον αρμόδιους, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητάς του Βαγγέλη Ροπόκη, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε και αρχικά ο κ. Ροπόκης δήλωσε ότι αποχωρεί από την ψηφοφορία. Όταν όμως η υποψηφιότητα Ανωγιάτη αποσύρθηκε και έμεινε μόνο αυτή του Παύλου Σαραμπασίνα, ο επικεφαλής της “Δημοτικής Ανατροπής” έθεσε και αυτός υποψηφιότητα.

Θυμίζουμε ότι το θέμα του ΦΟΔΣΑ το γνωρίζει άριστα ο Βαγγέλης Ροπόκης, καθώς ήταν μέλος του Δ.Σ. επί σειρά ετών, πετυχαίνοντας μάλιστα και καλά οικονομικά αποτελέσματα για το Δήμο. Θα περίμενε κάποιος πως ο Νίκος Γεωργάκος θα έδινε βάση στο στοιχείο αυτό, προσπαθώντας να μη δημιουργήσει και “σύννεφα” στη συνεργασία των δύο παρατάξεων.

Από την άλλη φάνηκε εκ της ψηφοφορίας πως υπήρξε “άτυπη συμμαχία” των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης.

Τελικώς οι δύο υποψηφιότητες μπήκαν σε ψηφοφορία και το αποτέλεσμα ήταν:

Ροπόκης 13

Σαραμπασίνας 14

Άκυρο 1

Ακολούθησε και δεύτερη ψηφοφορία για να υπάρξει ο “μαγικός αριθμός 15” και τα αποτελέσματά της ήταν:

Ροπόκης 12

Σαραμπασίνας 15

Άκυρο 1.

Κατά συνέπεια εκλέχθηκε ο Παύλος Σαραμπασίνας ως τρίτος εκπρόσωπος στο Δ.Σ. του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών αποβλήτων 1ης Περιφερειακής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου.