Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019 12:05

Συγκροτήθηκε η 5μελής επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο δήμο Πρέβεζας

Στη συγκρότηση της πενταμελούς επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου προχώρησε ο δήμος Πρέβεζας.

Η επιτροπή θα αποφασίζει για την επικινδυνότητα ενός ζώου συντροφιάς, σύμφωνα με τον ορισμό της παρ. στ. του άρθρου 1, όπως ισχύει και θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα που προκύπτουν κατά τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Η επιτροπή αποτελείται από τους :1. κ. Κουμπή Γρηγόριο, Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο, υπεύθυνο για την εύρυθμη λειτουργία του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δ. Πρέβεζας, ως μέλος 2. κ. Νικόλαο Ρώσσο, ιδιώτη Κτηνίατρο, μέλος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, ως μέλος 3. κ. Βάνα Ζέρβα, εκπρόσωπο του Φιλοζωϊκού Σωματείου Πρέβεζας « Παρέμβαση για τα Ζώα», ως μέλος. 4. κ .Καλογήρου Πέλλα, εκπρόσωπο του Φιλοζωϊκού Σωματείου Πρέβεζας « Παρέμβαση για τα Ζώα», ως μέλος και 5. κ. Χαρμπούρου Ειρήνη, εκπαιδεύτρια σκύλων, ως μέλος.

Με τον ορισμό της συγκεκριμένης επιτροπής αναμένεται να προχωρήσει άμεσα και ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής για το νέο καταφύγιο αδέσποτων ζώων, αφού όπως είχε ενημερώσει σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Πρέβεζας, μετά την απόφαση της Περιφέρειας για την ανάκληση της άδειας του Καταφυγίου, δεν μπορούσε να προχωρήσει κανένα βήμα μέχρι τον ορισμό της Επιτροπής.

Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με τα όσα τόνισε ο κ. Γεωργάκος η πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να διεκδικήσει μέσα από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» 300.000 ευρώ και με ιδία συμμετοχή του δήμου περίπου 50.000 ευρώ να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο Καταφύγιο και μία σύγχρονη διαχείριση των αδέσποτων στο δήμο Πρέβεζας.