Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019 13:18

Εκδήλωση τιμής και μνήμης από το Σύνδεσμο Συρρακιωτών Πρέβεζας

Ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Πρέβεζας στις 12 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποίησε στα Κάτω Λεχώνια Βόλου εκδήλωση τιμής και μνήμης για τη Σοφία Τοπάλη με καταγωγή από το Συρράκο και τη μητέρα της Λουκία, οι οποίες απαγχονίστηκαν από τους ναζί κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους στις 7 Ιουλίου 1944 στο χωριό Κάτω Λεχώνια Βόλου μαζί με την Κατωλεχωνίτισσα Φιλίτσα Καλαβρού.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η αντιπρόεδρος της Κοινότητας Κάτω Λεχωνίων κ. Αργυρώ Κουκουσέλη και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου για τη διάδοση της παράδοσης κ. Βίκυ Τσεκούρα, τις οποίες ευχαριστούμε θερμά για την θερμή υποδοχή που μας έκαναν.

DSCN0246

Η εκδήλωση ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση από τον αιδεσιμότατο ιερέα του χωριού στο χώρο του μαρτυρίου. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου από τον πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Σπύρο Νταλαούτη. ο οποίος στη συνέχεια μαζί με την κ. Τσεκούρα και την κ. Κουκουσέλη απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό και αντάλλαξαν δώρα.

Μετά όλοι μαζί επισκεφθήκαμε το μνημείο [μια μαρμάρινη κρήνη], που έστησαν συγγενείς των γυναικών στην αυλή της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου.

Η εκδήλωση έκλεισε με γεύμα και γλέντι σε ταβέρνα του χωριού με ζωντανή μουσική. Μας διασκέδασε ο εξαίρετος μουσικός Γιάννης Μπάος από το Μέτσοβο στο κλαρίνο και ο νεαρός Κωνσταντίνος Τσεκούρας στην κιθάρα και το τραγούδι με την υπέροχη φωνή του.

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης αυτής ο Σύνδεσμός μας πραγματοποίησε και τριήμερη εκδρομή στο Βόλο και το Πήλιο.

 

Η οικογένεια Τοπάλη by atpreveza on Scribd