Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 10:46

Επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Πρέβεζα στη ΔΕΥΑΠ για "απαράδεκτο και τριτοκοσμικό φαινόμενο, μέσα στον αστικό ιστό"

Τον προβληματισμό τους για τον αγωγό της ΔΕΥΑΠ που καταλήγει στη θέση Βρυσούλα επισημαίνει το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Πρέβεζα με επιστολή του προς το Διευθυντή της ΔΕΥΑ Πρέβεζας.

Η επιστολή αναφέρει:

"Κύριε Παπουτσή,

Δίπλα στον Προμαχώνα, στη θέση Βρυσούλα της πόλης μας, καταλήγει ένας αγωγός της ΔΕΥΑΠ.

Την τελευταία φορά που επισκεφτήκαμε την υπηρεσία σας, μας ενημερώσατε ότι ο αγωγός αυτός μεταφέρει όμβρια ,αλλά συγχρόνως χύνονται σ’ αυτόν παράνομα και λύματα από αποχετεύσεις σπιτιών της περιοχής ( ντάπιας) που δεν έχουν συνδεθεί (!!!) με το βιολογικό της πόλης.

IMG 20191017 094553
Η εικόνα στην έξοδο του αγωγού προς τη θάλασσα με τη δυσοσμία, το χρωματισμό, τη σύνθεση των λυμάτων και την ύπαρξη τρωκτικών εκεί επιβεβαιώνουν ότι το πρόβλημα δεν έχει λυθεί.

Θέλουμε να μας πληροφορήσετε, εάν υπάρχει από την υπηρεσία σας προγραμματισμένη επέμβαση στην περιοχή για την εξάλειψη του απαράδεκτου και τριτοκοσμικού φαινομένου, μέσα στον αστικό ιστό, λίγα μέτρα από το Δημόσιο Νοσοκομείο της πόλης και δίπλα στον ιστορικό χώρο του Προμαχώνα.

Στον ίδιο χώρο υπάρχει ένα μικρό κτίσμα, που όπως μας είχατε ενημερώσει, ήταν το αντλιοστάσιο που χρησίμευε πριν τη λειτουργία του βιολογικού για τη μεταφορά λυμάτων από το Νοσοκομείο στην σχολή εμποροπλοιάρχων. Ρωτάμε, εάν αυτή η εγκατάσταση είναι ενεργή, και εάν αυτό το κτίσμα εξυπηρετεί κάποιο σκοπό, που να δικαιολογεί την υποβαθμισμένη ύπαρξή του εκεί .

IMG 20191017 094742
Ο Σύλλογός μας προτίθεται να καταθέσει, στη νέα Δημοτική Αρχή, πρόταση ανάπλασης της γαλήνιας περιοχής προς όφελος των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών και ο αγωγός μαζί με το κτίσμα είναι τα πιο μελανά σημεία σ’ αυτή. Η συμμετοχή σας στην εξάλειψη των ανθυγιεινών συνθηκών στο ιστορικό αυτό κοινωνικό κόμβο και στη βελτίωση της αισθητικής του εικόνας, είναι βέβαιο ότι θα εκτιμηθεί απ’ όλους τους Πρεβεζάνους".

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κωνσταντίνος Λογοθέτης            Μίχα Ελένη