Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 13:51

Ξεκινούν οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Πρέβεζας-Τι θα γίνει με το χειμερινο δημοτικό κινηματογράφο;

Με την ταινία “Η Ευνοούμενη” ξεκινά στις 24 Οκτωβρίου τις προβολές της η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας, αποτελώντας για μια ακόμη χρονιά τη μοναδική επιλογή για τους σινεφίλ της Πρέβεζας.

Το θέμα τη διάθεσης της κινηματογραφικής αίθουσας του δήμου τέθηκε προς συζήτηση στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και όπως τόνισε ο επικεφαλής της "Στροφής στο Μέλλον" Ευκλείδης Φονταράς, η Κινηματογραφική Λέσχη συνεχίζει να είναι το μοναδικό σωματείο που προσφέρει κινηματογράφο στην πόλη μας, σημειώνοντας ωστόσο πως θα πρέπει να λειτουργήσει και ο δημοτικός κινηματογράφος.

IMG 6941

“Το κοινό της Πρέβεζας αποζητά τον κινηματογράφο και το κοινό της ΚΛΠ δεν είναι το ευρύ κοινό που θα πάει να δει μια εμπορική ταινία. Συνεπώς υπάρχουν πολλές απαιτήσεις. Δεν μπορεί η ΚΛΠ να έχει το άγχος να καλύψει όλες αυτές τις απαιτήσεις, συνεπώς είναι πάρα πολύ χρήσιμο να υπάρξει και δημοτικός κινηματογράφος και η ΚΛΠ να έχει εξασφαλισμένη μια ημέρα την εβδομάδα για προβολές. Ο δήμος έχει εμπειρία από διαχείριση κινηματογράφου και από ό,τι θυμάμαι και με τον κινηματογράφο “έμπαινε μέσα” και με τη χορωδία “μπαίνει μέσα”. Λοιπόν αυτό δεν θα πει ότι αυτά πρέπει να τα καταργήσει, ίσα ίσα ο δήμος θα πρέπει να προσφέρει και κοινωνικό έργο και καλά κάνει και "μπαίνει μέσα". Δεν νομίζω ότι θα κερδίσει κάτι με τα 20 ευρώ το μήνα από την ΚΛΠ” κατέληξε ο κ. Φονταράς ζητώντας από τη δημοτική αρχή να καταργήσει ή να μειώσει το κόστος παραχώρησης της αίθουσας στην ΚΛΠ.

Θα πρέπει να θυμίσουμε πως πριν ένα χρόνο περίπου ο τότε πρόεδρος της ΝΕΔΗΚΕΠ κ. Νέσσερης είχε επισημάνει πως ο δημοτικός κινηματογράφος (που λειτουργούσε μόνο το Καλοκαίρι) παρά τις ελάχιστες προβολές και τα αρκετά προβλήματα που αντιμετώπιζε με τις παράλληλες εκδηλώσεις, ήταν κερδοφόρος και ήταν στο χέρι της δημοτικής αρχής να πάρει επιτέλους την απόφαση να προβεί στην αγορά ψηφιακής μηχανής προβολών για να λειτουργήσει ο δημοτικός κινηματογράφος και τη χειμερινή και τη θερινή σεζόν.

Η δημοτική αρχή απέφυγε προς το παρόν να πάρει θέση για το αν προτίθεται να λειτουργήσει το χειμερινό δημοτικό κινηματογράφο, ενώ θα πρέπει να τονίσουμε πως το έργο «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Πρέβεζας» περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό του κινηματογράφου , με την προμήθεια νέας ψηφιακής συσκευής και εξοπλισμού, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.

72542663 10157776895756812 9150681575090814976 n

Κλείνοντας να σημειώσουμε πως ύστερα από απόφαση του νέου Δ.Σ. της ΚΛΠ και στα πλαίσια της προσφοράς στο κοινό της Πρέβεζας οι μαθητές και οι άνεργοι θα μπορούν με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας να παρακολουθούν δωρεάν την ταινία. Για το υπόλοιπο κοινό που αγαπάει το σινεμά η τιμή εισόδου έχει οριστεί στα 6 ευρώ και μειωμένο για τους φοιτητές στα 4 ευρώ.