Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019 10:54

Σχεδιασμός τύπου... “στου κασίδη το κεφάλι” και “πρόβα” συλλειτουργίας των νοσοκομείων Πρέβεζας-Λευκάδας

Στα... κάγκελα για πολλοστή φορά είναι εργαζόμενοι στο ΓΝ Πρέβεζας και ειδικότερα το ιατρικό προσωπικό, καθώς η 6η ΥΠΕ και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με τη γνωστή πλέον μορφή του “εντέλλεσθε” μετακινεί γιατρούς ανάμεσα στα Νοσοκομεία Πρέβεζας και Λευκάδας σε μία “πρόβα συλλειτουργίας” που θυμίζει τις ζοφερές εποχές του 2010-2014.

Κι αν πριν από λίγες ημέρες είχαμε την περίπτωση των γιατρών στο καρδιολογικό τμήμα, οι οποίοι αντέδρασαν και σε έγγραφό τους προς κάθε αρμόδιο κάνουν λόγο για: “συνθήκες εξουθένωσης που οδηγούν σε υπερκόπωση και κίνδυνο ιατρικού σφάλματος”, δηλώνοντας πως δε θα ανεχθούν άλλο τέτοια αντιμετώπιση (δείτε ΕΔΩ και την ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο), ένα νέο κρούσμα οξύνει ακόμη περισσότερο το... τοξικό κλίμα. Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr, ο νέος αναισθησιολόγος που ήρθε να προστεθεί στη δύναμη των ιατρών του ΓΝ Πρέβεζας, πριν καν υπογράψει τη σύμβαση πρόσληψής του ειδοποιήθηκε πως θα πρέπει να εκτελέσει με βάση τις οδηγίες της 6ης ΥΠΕ εφημερίες στο Νοσοκομείο της Λευκάδας. Ακόμη δηλαδή ένα τμήμα των δύο νοσοκομείων που καλείται να συλλειτουργήσει με μεταφερόμενους γιατρούς. Αν αυτό δεν είναι “πρόβα” επίσημης συλλειτουργίας και όχι απλώς... άτυπης συλλειτουργίας τότε τι είναι;

Μέσα σε όλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι στο ΓΝ Πρέβεζας ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις και ήδη προγραμματίζουν γενική συνέλευση για να συζητήσουν τα νέα δεδομένα και τον τρόπο αντίδρασης, μαζί με την κοινωνία της πόλης.

Γιατί ενδεχομένως αυτή τη στιγμή να γίνεται σχεδιασμός από όσους διοικητικά στην Υγεία “μαθαίνουν στου κασίδη το κεφάλι”, ωστόσο υπάρχει σαφές πολιτικό περιεχόμενο στο πως αντιμετωπίζονται και θα αντιμετωπιστούν στο μέλλον τα μικρά νοσοκομεία της επαρχίας.

Την ίδια στιγμή υπάρχει “αναβρασμός” για την τυχόν αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των νοσοκομείων, που μαθηματικά θα επιφέρει και συγχωνεύσεις “ασύμφορων” μονάδων.

Ο κ. Γιαννάκης, ο κυβερνητικός βουλευτής του Νομού, όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση ήταν ιδιαιτέρως ευαίσθητος για τις κλινικές του Νοσοκομείου; Μήπως ήρθε η ώρα να δει πιο "θερμά" το ζήτημα, όντας πλέον η ΝΔ στην Κυβέρνηση;

Κρίνοντας από τα όσα έχει “περάσει” το Νοσοκομείο Πρέβεζας και οι εργαζόμενοί του από την αρχή της Κρίσης, πιθανότατα βρισκόμαστε στο ξεκίνημα ενός ακόμη “Γολγοθά”.

Το μέλλον θα δείξει αν οι φόβοι είναι απλώς... φόβοι!